BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem70 AVM borcundan dolayı bankalara devredildi----

70 AVM borcundan dolayı bankalara devredildi

70 AVM borcundan dolayı bankalara devredildi
17 Aralık 2023 - 10:00 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’de yaklaşık 450 AVM olduğunu ve bunlardan 70’inin finansman sıkıntısı nedeniyle borç aldığı bankalara devredildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında, küresel piyasalardaki olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata devam ettiğini söyledi.

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre Bolat, yeni alışveriş merkezi (AVM) yapımı ve açılmasının büyük oranda durduğunu belirterek, “Türkiye’de yaklaşık 450 AVM var ve bunlardan 70’i finansman sıkıntısı nedeniyle borç aldığı bankalara devredildi” dedi.

SANAYİ DEĞİL BETON

TBMM’de Sanayi Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu şunları söyledi:

“İktidara göre sanayinin milli gelirdeki payı 2002 yılında yüzde 20’ymiş, 2022 yılında ise yüzde 26.4’e çıkmış. Sizin sanayiden anladığınız AVM yapmak. 21 yılda bol bol alışveriş merkezi açıldı, yazlık-kışlık saraylar yapıldı. Ülke kaynakları 21 yıl boyunca betona harcandı. Hasta garantili şehir hastaneleri açıldı. Araç geçiş garantili otoyollar, köprüler, tüneller, yolcu garantili hava limanları yapıldı. Kütahya’da da Zafer Havalimanı yapıldı. 50 bin yolcunun bir yıl içerisinde kullandığı bir havalimanına siz 1 milyon yolcu garantisi verirseniz, 50 milyon euroya mal ettiğiniz bu havalimanına dönem sonunda 250 milyon euro gelir garantisi verirseniz, kimse imalatla sanayiyle uğraşmaz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)