BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem6 dev ülke ABD'ye karşı birleşti----

6 dev ülke ABD'ye karşı birleşti

6 dev ülke ABD'ye karşı birleşti
03 Haziran 2018 - 07:24 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ithal çelik ve alüminyuma yönelik yeni gümrük vergisi uygulamaları, G7 üyesi ülkelerden de tepki gördü

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip gelişmiş 7 ülkeden oluşan G7  Grubu'nun, Kanada'nın British Columbia eyaletine bağlı Whistler kentinde 3 gün  süren Maliye Bakanları Toplantısı sona erdi.

Toplantıya başkanlık eden Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau yaptığı  açıklamada, grubun ABD dışındaki altı üyesi ile AB temsilcisinin, Trump'ın ABD  ticaret eylemleri konusundaki uygulamalarından "endişe ve hayal kırıklığı"  duyduğunu açıkladı.

Bakan Morneau, açıkladığı toplantı ortak bildirisinde grubun altı  üyesi ile AvrupaBirliği'nin ABD'nin yeni gümrük tarifelerine karşı birleştiğini  belirtti.

Washington'a çağrıda bulunarak, tarifelerin uygulanmasını geri  çekmesini isteyen Bill Morneau, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'den de 8-9  Haziran tarihleri arasında Kanada'da yapılacak olan G7 Liderler Zirvesi'nden önce  mesajlarını Başkan Trump'a iletmesini istedi.

Kanada dönem başkanı

Avrupa Birliği'nin de temsil edildiği G7'nin dönem başkanlığı, 1 Ocak  2018 itibarıyla bir yıllığına İtalya'dan Kanada'ya geçti. G7 dönem başkanı olarak  Kanada, 8-9 Haziran'da Quebec eyaletinin Charlevoix kasabasında 44. G7 Liderler  Zirvesi'ne de ev sahipliği yapacak. Charlevoix kasabasındaki G7 Liderler Zirvesi,  Kanada'nın ev sahipliğini yaptığı altıncı zirve olacak. 1998'den 2014'e kadar 8  ülkenin üye olduğu ve G8 olarak bilinen grup, 2014’te Rusya’nın Kırım'ı ilhak  etmesi nedeniyle gruptan çıkarılmasının ardından G7 olarak anılmaya başlanmıştı.  Kanada ile Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltereve Amerika Birleşik  Devletleri'nden oluşan G7, aynı zamanda dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7  ülkenin grubu olarak biliniyor.  

ABD Başkanı Trump'ın başkan olarak Kanada'ya ilk ziyaretini  gerçekleştireceği G7 Liderler Zirvesi’nin, Trump yönetiminin çelik ve alüminyum  üzerindeki ağır gümrük vergileri nedeniyle adeta bir ticaret savaşına sahne  olacağı ileri sürülüyor. Grubun altı üyesi ile Avrupa Birliği’'nin, ABD'nin yeni  tarifelerine karşı birleşmesinin, zirveden çıkacak kararlara nasıl yansıyacağı  ise merak konusu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)