BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji6 gezegen hizaya giriyor----

6 gezegen hizaya giriyor

6 gezegen hizaya giriyor
25 Mayıs 2024 - 14:10 www.finansgundem.com

Güneş Sistemi'ndeki altı gezegen, 3 ve 4 Haziran 2024 tarihlerinde gökyüzünde ender rastlanan bir görüntü sergileyecek. "Gezegen geçidi" olarak bilinen bu buluşma yaklaşık bir hafta sürecek.

Bilim dünyasını heyecanlandıran bir buluşma yakın bir tarihte gerçekleşecek. Merkür, Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Uranüs, 3 ve 4 Haziran 2024 tarihlerinde gökyüzünde nadir görülen bir manzara oluşturmak üzere bir araya gelecek.

Gezegenler düz bir çizgi oluşturmasalar da, çarpıcı bir görsel şölen yaratacak kadar yakın olacaklar.

Haziran ayının başında, gün doğumundan yaklaşık bir saat önce gerçekleşecek bu hizalanma çıplak gözle ve bir hafta boyunca her sabah görülebilecek.

Geri sayım başladı! 6 gezegen buluşuyor - 2

NTV'den Ecem Topçu'nun haberine göre, Merkür, Mars, Jüpiter ve Satürn'ü çıplak gözle izlemek mümkün olsa da Uranüs ve Neptün diğer gezegenlere göreçok daha sönük, net görülebilmesi için dürbün veya teleskop gerekebilir.

Önümüzdeki aylarda da benzer hizalanmalar yaşanacak. 28 Ağustos 2024 ve 18 Ocak 2025 tarihlerinde, şafak öncesi saatlerde büyük, altı gezegenli hizalanmalar gözlemlenebilecek. Ayrıca, 28 Şubat 2025 akşamı tam gezegen hizalanması gerçekleşecek ve diğer yedi gezegenin tamamı aynı anda gökyüzünde belirecek.

Buluşma 3 Haziran'da dünyanın birçok yerinden görülebilecek. Gezegenlerin doğuş ve batış saatleri, bulundukları yerin konumuna bağlı olarak değişiklik gösterecek. Bu bilgileri elde etmek için çeşitli telefon uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

NASA, Dünya'ya benzer yeni bir gezegen keşfetti!

 

Başka bir gezegende su bulundu! Tek sorun...

 

Yaşama elverişli 85 gezegen keşfedildi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)