BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa6 ayda kaynağı belirsiz 9.6 milyar dolar para geldi----

6 ayda kaynağı belirsiz 9.6 milyar dolar para geldi

6 ayda kaynağı belirsiz 9.6 milyar dolar para geldi
15 Ağustos 2021 - 08:43 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın açıkladığı haziran ayı ödemeler dengesi istatistiklerine göre Türkiye’ye 2021’in 6 ayında gelen kaynağı belirsiz paranın 9.6 milyar dolara ulaştı

Merkez Bankası bilançosunda ‘Net Hata ve Noksan’ kaleminde izlenen kaynağı belirsiz parada artış sürüyor. 6 ayda kaynağı belirsiz para miktarı 9.6 milyar dolara ulaştı. Rakamdaki hızlı artış sonrası CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur açıklamasında; “9.6 milyar dolar kimlerin hangi yöntemlerle getirdiği paralardır?” diye sordu.

Sözcü’den Can Çapar’ın haberine göre, net hata ve noksan kaleminde izlenen kaynağı belirsiz para miktarının bu denli yüksek ve sürekli artıyor olmasının izaha muhtaç bir tablo! Güzelmansur, “Kaynağı belirsiz paranın sürekli artıyor olması kuşkuları da artırıyor. Yaklaşık 10 milyar dolarlık ölçüm hatası ya da eksik veya fazla veri derlemesi mi olur? Net hata ve noksan kaleminin bu denli yüksek olması hata veya noksanlardan daha ziyade kayıt dışı bir takım döviz girişlerinden kaynaklanıyor gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye kaynağı belirsiz 10 milyar dolar girdi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Yılmaz 15 Ağustos 2021 15:05

    Ülkeyi dışardan para girince rahatsız olanlar var, neden acaba !!! Para çıksın, kur yükselsin, dengeler daha da bozulsun istiyor bu çakallar galiba!