BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem55 milyon dolarlık vurgun iddiası: Ek ifade verdiler!----

55 milyon dolarlık vurgun iddiası: Ek ifade verdiler!

55 milyon dolarlık vurgun iddiası: Ek ifade verdiler!
03 Mayıs 2023 - 17:16 www.finansgundem.com

İstanbul'da bir banka şube müdürünün aralarında spor dünyasından çok sayıda kişiyi toplam 55 milyon dolar dolandırdığı iddia edildi. Mağdurlardan Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın bir kez daha ifade verdikleri öğrenildi.


Teknik direktörler Fatih Terim ve Emre Belözoğlu ile Galatasaraylı futbolcu Fernando Muslera, "yüksek karlı gizli fon" vaadiyle yaşanan dolandırıcılık iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul'da bir banka şube müdürünün, Fatih Terim ve bir iş insanının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi "yüksek karlı gizli fon" vaadiyle dolandırdığı yönünde yapılan şikayetler üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ifade işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında teknik direktör Fatih Terim, Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve Galatasaraylı Fernando Muslera ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Terim, Belözoğlu ve Muslera soruşturmanın yürütüldüğü Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

Belözoğlu ve Muslera, basın mensuplarının görüntü almaması için güvenlik görevlileri eşliğinde adliyenin yangın merdiveninden çıkarıldı.

BANKA MÜDÜRÜNÜN YURT DIŞI BAĞLANTILARI DA İNCELEMEYE ALINDI

Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, Seçil Erzan’ın yurt dışı bağlantıları da incelemeye alındı. Bazı paraların yurt dışına kaçırıldığına dair bilgiler üzerine, tüm bağlantılar araştırılmaya başlandı. Buna göre tutuklananların yurt dışına çok sık çıkıp geldikleri de soruşturmadaki detaylar arasında yer almıştı.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin "yüksek karlı gizli fon" vaadiyle dolandırılması ve şube müdürünün tutuklanmasının ardından çalışma başlatmıştı.

Ekipler, yaptıkları çalışmada, şube müdürü Seçil Erzan'ın elden yüksek paralar vererek müştekilerin güvenini kazandığını daha sonra ise 55 milyon dolarlık haksız kazanç elde ettiğini saptamıştı.

Müştekilere vadettiği miktarları ödemeyen ve yapılan şikayetler sonrası tutuklanan Seçil Erzan'ın elde ettiği paraların yurt dışına çıkarılma ihtimali üzerinde duran ekipler, şüpheliyle birlikte hareket ettikleri değerlendirilen 5 zanlının, olay tarihlerinde çok kez yurt dışına giriş çıkış yaptığını belirlemişti.

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 zanlıyı yakalamıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

DENİZBANK'TAN AÇIKLAMA

DenizBank da, Levent Büyükdere Şubesi Müdürü'nün karıştığı olaya ilişkin açıklama yapmıştı.

Açıklamada 7 Nisan'da bankaya ilk şikayetin ulaştığını ve bunun üzerine inceleme başlatıldığı, 10 Nisan'da raporun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildiği ve Seçil Erzan'ın aynı gün gözaltına alındığı belirtilmişti.

Belgelerin sahte olduğunu açıklayan DenizBank, "Seçil Erzan tarafından düzenlendiği iddia edilen, mevzuatta karşılığı olmayan, afaki tutarlar içeren, ödeme taahhüdü bulunmayan, ajanda yaprağına ya da düz A4 kağıda yazılan bir kısım dokümanlardır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Sistem tamamen bankamız ve şubelerimiz dışında kişiler tarafından kurulmuş bir yapılanmadır" denildi.

Ünlü futbolcuları dolandırdığı öne sürülen banka müdürünün ifadesi ortaya çıktı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)