BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem50 yıldır Prens Philip'e tapıyorlar----

50 yıldır Prens Philip'e tapıyorlar

50 yıldır Prens Philip'e tapıyorlar
10 Nisan 2021 - 08:56 www.finansgundem.com

300 bin nüfusa sahip Vanuatu'da bir köyde, bugün hayatını Prens Philip'e 50 yıldır 'tanrı' olarak tapınılıyor. Köy sakinleri hala 'tanrılarının' geri dönüp onları kurtarmasını bekliyor

Merhum Prens Philip'e, 50 yıldan fazla bir süredir Pasifik adasındaki bir kabile tarafından 'tanrı' olarak tapınılıyor. Vanuatu'nun ücra bir yerleşim yeri olan Younanen'deki köylüler, Edinburgh Dükünün bir dağ tanrısının oğlu olduğuna inanıyor.

Yerel halkın, 99 yaşında Cuma günü ölen Dük'ün fotoğraflarını taşımanın yanı sıra, yiyecek mahsulleri için kutsamasını istemek için her gün ona dua ettiği bildirildi.

Köylüler, 1960'larda kendisi ve eşi Kraliçe'nin resimlerini gördükten sonra Philip'e tapınmaya başladılar. Çifti, evlenmek için zengin ve güçlü bir kadın bulmak adına denizleri dolaşan dağ tanrısının soluk tenli bir oğlunun Vanuatu efsanesine bağladılar.

Köyde gururla Philip'in birkaç fotoğrafı sergileniyor, bunlardan biri de yerlilerin kendisi için özel olarak yaptığı ve Londra'ya gönderdiği, elinde bir sopa tuttuğunu gösteren 1980'de çekilmiş bir fotoğraf.


Younanen, 1974'te, Philip ve Kraliçe, kısmen Birleşik Krallık'a ait olan ve Yeni Hebridler olarak bilinen bir eyalet gezisi için Vanuatu'ya seyahat ettiklerinde, 'tanrıları' tarafından ziyaret edildi. Köy şefi Jack Malia, 2017'de Philip'in kamu görevlerinden emekli olduğunu açıkladığında Reuters'e verdiği demeçte, "Prens Philip bizim için önemlidir çünkü atalarımız bize geleneklerimizin bir kısmının İngiltere'de olduğunu söyledi," dedi.

Dük'ün kraliyet nişanlarının sonu, köylülerin ilahi güçlere sahip olduğuna inandıkları adamın ikinci bir ziyaretini umdukları Younanen'de dehşetle karşılandı.

Malia, "Bir gün gelirse insanlar fakir olmayacak, hastalık olmayacak, borç olmayacak ve bahçe çok iyi büyüyecek." dedi.

"Prens Philip bir gün gelip bizi ziyaret edeceğini söyledi. Hala geleceğine inanıyoruz ama gelmezse, elimde tuttuğum resimler ... hiçbir şey ifade etmiyor." Köy haritalarda işaretlenmemiş ve diğer yerleşim yerlerinden biraz uzakta bulunuyor, bu nedenle halkının Philip'in ölümüyle ilgili üzücü haberi henüz almamış olması muhtemel.

Malia, Dük'ün 1974 ziyareti sırasında onlara akıllıca bir tavsiye verdiğini ve onlara yabancılardan asla para kabul etmemelerini, sadece yiyecek kabul etmelerini söylediğini aktardı.

Tanrılarından çok beklenen ikinci ziyareti hiç almamış olabilirler ancak 2018'de İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları turu sırasında adayı ziyaret eden oğlu Prens Charles ile tanıştılar.

Vanuatu, Yeni Kaledonya'nın üzerinde 83 küçük adadan oluşan bir takımada ve yaklaşık 300 bin nüfusa sahip. Hem Fransa hem de İngiltere, 1880'lerde Vanuatu'nun bazı kısımlarını talep etti ve 1906'da ortak bir anlaşmayla adaları yönetmeyi kabul etti. 1970'lerde bir bağımsızlık hareketi ortaya çıktı ve 1980'de Vanuatu Cumhuriyeti kuruldu.

Prens Philip'i aşı mı öldürdü?

Prens Philip hayatını kaybetti!

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum10 Nisan 2021 15:07

    Sömürgecilik böyle birşey önce insanların inançlarını duygularını esir alıyorlar sonra altınlarını gümüşlerini