BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrens Philip hayatını kaybetti!----

Prens Philip hayatını kaybetti!

Prens Philip hayatını kaybetti!
09 Nisan 2021 - 14:10 www.finansgundem.com

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kraliçe Elizabeth'in eşi Prens Philip'in 99 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada Prens Philip'in bu sabah Windsor Kalesi'nde yaşamını kaybettiği belirtildi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

2. Elizabeth'in eşi Prens Philip geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılmıştı. Prens Philip, eşi Kraliçe Elizabeth ile birlikte yakın zamanda korona virüs aşısı yaptırmıştı. Prens unvanlarından feragat eden Philip, 1957 yılında eşi Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya Prensi olarak atandı.

Philip Birleşik Krallık'ın en uzun hizmet eden Monark Eşi oldu. Uzun süre Cambridge ve Edinburgh Üniversitelerinin şansölyeliği görevini yürüttü.

Edinburgh Dükü olan Prens Philip Mountbatten, doğumunun ardından Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanı almıştır. Armasında halen Yunanistan bayrağı ve Danimarka Kraliyet Bayrağı bulunmaktadır.

Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg Hanedanı'na mensup olan Prens Philip, 10 Haziran 1921'de Yunanistan'ın Korfu Adası'nda doğmuştu.

PRENS PHILIP HAKKINDA

Philip Mountbatten (d. 10 Haziran 1921), Edinburgh Dükü, Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth'in eşi. Doğumunda kendisine Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanı verilmiştir. Armasında halen Yunanistan bayrağı ve Danimarka Kraliyet Bayrağı bulunmaktadır. O doğduğu dönemde Yunan ve Danimarka kraliyet aileleri devlet otoritesindeydi.

Ancak Yunanistan da ihtilal sonrası daha küçük iken ailesi ile birlikte Yunanistan'dan sürüldü. İskoçya ve Almanya okullarında Alman Yahudi eğitimciler tarafından yürütülen bir eğitim gördü. 18 yaşındayken İngiltere'nin Kraliyet Donanmasına katıldı.

Prens Philip, İskoçya Gordonstoun okulunda eğitim gördü. Philip, II. Dünya Savaşı'nda iki karşı tarafta olan ailelerden olmasına karşın bu yıllar sırasında görev yaparak, iki Alman kardeşin hukuk mücadelesi ile karşı tarafında savaştı. 16 Temmuz 1942 tarihinde teğmenliğe yükseldi. Aynı yılın ekim ayında, 21 yaşındayken Kraliyet Donanmasının en genç teğmenlerinden birisi olarak, HMS Wallace gemisinde teğmen oldu. Sicilya işgali sırasında, Temmuz 1943'te, HMS Wallace gemisinin ikinci komutanı olarak bir gece bombardıman saldırısında gemisini kurtardı. 1944 yılında, 27. Destroyer Flotilla İngiliz Pasifik filosu ile hizmet yapan ve yeni destroyer olan HMS Whelp gemisine geçti.

Japonların teslim anlaşması imzalandığı zaman Tokyo Körfezi'nde bulundu. Ocak 1946 yılında Philip, whelp gemisi ile Birleşik Krallık'a döndü ve HMS Kraliyet Arthur, Corsham, Wiltshire Astsubay Okulu'nda okutman olarak çalıştı.

Savaştan sonra, Mart 1947'de Philip, bütün sıfatlarından feragat ederek, İngiliz büyükannesi ve büyükbabasının soyadlarını kullandı. Bundan sonra "Teğmen Philip Mountbatten" olarak anılmaya başlandı. Aynı yıl, Prenses Elizabeth Alexandra Mary ile dolayısıyla İngiliz tahtının varisi ile evlendi. Evlendikleri gün, kendisine His Royal Highness stili verildi. Kraliçe II. Elizabeth'in babası olan dönemin Birleşik Krallık Kralı VI. George tarafından Duke of Edinburgh yani Edinburgh Dükü olarak atandı.

1952 yılında babasının ölümü üzere tahta geçen II. Elizabeth'e konsortluk eden Philip deniz kariyerini sonlandırdı.

Prens unvanlarından feragat eden Philip, 1957 yılında eşi Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya Prensi olarak atandı. Philip Birleşik Krallık'ın en uzun hizmet eden Monark Eşi oldu. Uzun süre Cambridge ve Edinburgh Üniversitelerinin şansölyeliği görevini yürüttü.

Prens Philip hastaneden çıktı: Son görüntüsü korkuttu

 

Prens Philip'in kalp ameliyatı olduğu duyuruldu

 

Prens Philip neden kral değil?

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 99 Year09 Nisan 2021 23:21

    99 yıllık bir ömür... Toprağı bol olsun.

  • Zombi kombi cevap09 Nisan 2021 19:54

    Ne kadar adice aşşalıkca şerefsizce bir yorum bir insanın son vahim durumuyla namussuzlar akılları sıra kafalarına göre dalga geçiyorlar cehennemin pislikleri bunlara insan diyenin insanlıgı lanetlenir bu şerefsizlerin

  • zombi philip zombi feto09 Nisan 2021 17:56

    zombi gibi duruyor  feto ya benziyor .ulan bu kraliçe elizabeth nasıl bu mezar zombisi ile yatmış kalkmış.. kraliçe elizabeth yatcaz kalkcaz şarkısını söylemiştir.

  • Okie Dokie09 Nisan 2021 20:19

    Bak dostum sana tek bir şey söyleyeyim. Eğer ki MI6 senin bu yorumundan haberdar olsa emin ol bir haftaya kadar senin haberlerini gazetelerin üçüncü sayfalarında görürdük. Bak bunu kafamdan atmıyorum. Bilerek ve ders çıkartasın diye söylüyorum.