BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotiv50 milyonluk karavan vurgunu----

50 milyonluk karavan vurgunu

50 milyonluk karavan vurgunu
22 Ekim 2022 - 10:19 www.finansgundem.com

Manisa'da bir karavan şirketi bir yıl önce 1200 kişiden kapora adı altında 50 milyon lira aldı ama karavanları teslim etmedi. Söz konusu olayda mağdurlar şirketin içinin boşaltıldığı için icra yönteminin de işe yaramadığını dile getiriyor

Manisa'da faaliyet gösteren ve Nazmi Kılıç'ın sahibi olduğu 'NK Karavan' şirketi çeşitli fuarlarda stantlar açıp talep toplamaya başladı.

Şirket 65 bin ila 150 bin lira arasında değişen 'çekme karavanlar'ın ücretinin yarısını kapora olarak peşin aldı. Bu yılın ocak ve şubat aylarında paraları toplayan firma, karavanları yaz aylarında teslim etme taahhüdü verdi. Ancak karavanların hiçbiri teslim edilmedi. Firmanın bayileri kapanınca mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

İCRA İŞE YARAMIYOR

Posta'da yer alan habere göre; Mağdurlardan Suat Dündar, "24 Şubat’ta 50 bin lira peşin verdim, 24 Haziran’da teslim olacak şekilde bir sözleşme yaptık. O tarih gelince 1.5 ay öteleme yaptılar. 1.5 ay daha bekledik, bu sırada fabrika kapandı. ’Başka fabrikaya geçilecek’ dendi. O fabrikada da bir faaliyet yok ve yıkım kararı varmış" diye konuştu. Bir başka mağdur Volkan Adalar ise "Şubat ayında anlaşma yaptık, 10 Ağustos’ta aracımız bize teslim edilecekti. Avukatlar icraya gitti, haczedilecek bir şey yoktu" dedi.

FİRMANIN MAL VARLIĞI YOK

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Firmanın mal varlığı yok, içi boşaltılmış. İcra yoluyla sonuç alabilmeleri mümkün gözükmüyor. Bize başvuran yüzlerce insan var, 1200 kişi kapora yatırmış. Rakam 50 milyon liranın üzerinde" dedi. Firma sahibi Nazmi Kılıç ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Karavanları teslim edeceğim. Para iadelerini de yapacağım çok az kaldı, bekleyin" diye konuştu.

Karavan sektörü 600 milyon dolara gidiyor

İzmir Çeşme'de çadır ve karavan yasağı

Antalya'da 'karavan' yasağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)