BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa50 milyar sterlinlik teklif reddedildi----

50 milyar sterlinlik teklif reddedildi

50 milyar sterlinlik teklif reddedildi
15 Ocak 2022 - 21:27 www.finansgundem.com

Hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever, Pfizer ortaklığındaki ilaç ve kişisel bakım şirketi GlaxoSmithKline’ın tüketici sağlık birimini satın almak için 50 milyar sterlinlik teklifte bulundu.

Dünyanın önde gelen hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever’in, Londra merkezli GlaxoSmithKline’ın (GSK) tüketici birimini satın almak için 50 milyar sterlin (68.4 milyar dolar) teklifte bulunduğu, GSK’nin ise teklifi düşük bularak reddettiği belirtildi.

Unilever konu hakkında “GSK’nin Tüketici Sağlık Hizmetleri Birimi, sağlık ürünleri konusunda oldukça cazip ve portföyünü yeniden şekillendiren Unilever için de stratejik olarak çok uygun. Ancak bir anlaşmaya varılması konusunda kesin bir karar yok” açıklamasını yapmıştı.

Glaxo ise bugün yaptığı açıklamada Unilever’den sonuncusu 20 Aralık’ta olmak üzere tüketici sağlık birimini satın almak için 3 teklifte bulunduğunu, üç teklifin de reddedildiğini belirtti.

Söz konusu anlaşma, Londra’daki en büyük satın almalardan biri olacaktı.

Haberi ilk duyuran İngiliz Sunday Times, Unilever’in geçen sene de yaklaşık 50 milyar sterlin teklifte bulunduğunu ancak bu teklifin şirket hisselerinin bir kısmına sahip olan Pfizer ve GSK tarafından düşük bulunarak reddedildiğini belirtti.

Unilever 2018’de Hindistan ve diğer Asya pazarlarındaki Horlicks gibi markaların da dahil olduğu tüketici beslenme birimini 3.3 milyar sterline satın almıştı.

GSK ve Sanofi’nin Kovid-19 aşı adayı 2021’in sonuna kadar hazır olmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)