BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGSK ve Sanofi’nin Kovid-19 aşı adayı 2021’in sonuna kadar hazır olmayacak----

GSK ve Sanofi’nin Kovid-19 aşı adayı 2021’in sonuna kadar hazır olmayacak

GSK ve Sanofi’nin Kovid-19 aşı adayı 2021’in sonuna kadar hazır olmayacak
11 Aralık 2020 - 16:30 www.finansgundem.com

İlaç firmaları GlaxoSmithKline ve Sanofi'nin ortak geliştirdiği potansiyel yeni tip koronavirüs aşısının "yaşlılarda yeterince bağışıklık tepkisi oluşturmadığı" gerekçesiyle gelecek yılın sonuna kadar tamamlanamayacağı bildirildi.

GlaxoSmithKline (GSK) ve Sanofi'den yapılan ortak açıklamada, potansiyel adjuvanlanmış, rekombinant protein bazlı Kovid-19 aşısının faz 1 ve 2 denemelerinde 18-49 yaş aralığındakilerde bağışıklık tepkisi oluşturduğu belirtildi.

Yaşlılarda yeterince bağışıklık tepkisi oluşturmayan potansiyel Kovid-19 aşısı çalışmalarında gecikme yaşanacağına işaret edilen açıklamada, aşının gelecek yılın sonuna kadar hazır olamayacağı bilgisi paylaşıldı.

"Hiçbir ilaç firması tek başına salgını sonlandırmayı başaramaz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi Pasteur İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thomas Triomphe, halk sağlığını çok önemsediklerini, gecikme nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Triomphe, tüm kararları bilim ve verilerin öncülüğünde aldıklarına dikkati çekerek, "Önümüzdeki yolları belirledik. Kendimize güveniyoruz ve Kovid-19 aşısını halka sunmaya kararlıyız. Hiçbir ilaç firması tek başına salgını sonlandırmayı başaramaz. Dünyanın salgınla savaşmak için birden fazla aşıya ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

GSK Aşı Birimi Başkanı Roger Connor, çalışmanın sonuçlarının umulduğu gibi gitmediğini, sonunda Kovid-19’a karşı güçlü bir bağışıklık yanıtı ortaya çıkaracak aşıyı bulacaklarını kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)