BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin50 kanser türünü erken teşhis edebilecek kan testi denemesi başladı----

50 kanser türünü erken teşhis edebilecek kan testi denemesi başladı

50 kanser türünü erken teşhis edebilecek kan testi denemesi başladı
18 Eylül 2021 - 19:03 www.finansgundem.com

Belirtiler ortaya çıkmadan önce 50'den fazla kanser türünü tespit etmek için kullanılabilecek dünyanın en büyük kan testi denemesi başladı

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS), Amerikan şirketi Grail tarafından üretilen ve semptomlar ortaya çıkmadan önce 50'den fazla kanser türünü tespit etmek için kullanılabilecek dünyanın en büyük kan testi denemesine geçtiğimiz Pazartesi günü başladı.

Reuters haber ajansına göre, Galleri adı verilen test, hastanın kanındaki DNA'yı kontrol ederek kanda tümör varlığına işaret edebilecek herhangi bir kimyasal değişiklik olup olmadığını araştırıyor.

Kanserin erken teşhisi, tedavi oranlarını önemli ölçüde artırıyor.

NHS, İngiltere'de 140 bin gönüllünün, randomize bir kontrol denemesinin parçası olarak testin ne kadar iyi çalıştığını görmek istediğini söyledi. Yeni teste katılanların yarısının hemen kan örnekleri alınacak.

King's College London Üniversitesi’nde kanser önleme alanında uzman Profesör Peter Sasini şunları söyledi:

"Geç teşhis edilen kanser sayısını önemli ölçüde azaltıp azaltmadığını görmek için Galleri testini dikkatlice incelememiz gerekiyor. Test, kanserin erken teşhisinde büyük bir fark yaratabilir. Bu önemli araştırmanın öncüsü olmaktan heyecan duyuyoruz."

Akciğer kanseri, Birleşik Krallık'taki kanser ölümlerinin açık ara en yaygın çeşididir ve tüm kanser ölümlerinin beşte birini oluşturmaktadır. NHS, İngiltere'deki kanser ölümlerinin yüzde 45'ini akciğer, bağırsak, prostat ve meme kanserinin oluşturduğunu aktardı.

Fransa'nın geri çağırdığı Büyükelçi: Bu çok büyük hata

Hollanda'da İsrail hapishanelerindeki Filistinliler için gösteri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)