BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem50 dev yatırımcı ile İstanbul'da kritik görüşme----

50 dev yatırımcı ile İstanbul'da kritik görüşme

50 dev yatırımcı ile İstanbul'da kritik görüşme
04 Ağustos 2023 - 16:23 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün, Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın ve 50 yatırımcının yer aldığı Türkiye Ekonomik Forumu'nda Türk ekonomisine ilişkin bir sunum yaparak çeşitli uluslararası yatırımcı gruplarıyla görüştü.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi, seçim sonrasında istikrarın devam etmesi, ekonomi yönetimi ile Merkez Bankası'na yapılan atamalar, para politikasındaki normalleşme adımları ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu sonrasında artarken, bugün kritik görüşmeler yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, JP Morgan'ın İstanbul'da organize ettiği, Türkiye Ekonomik Forumu kapsamında uluslararası yatırımcılarla bir araya geldi.

Türkiye Ekonomik Forumu'na yaklaşık 50 yatırımcının katıldığı belirtildi. Bakan Şimşek'in forumda Türk ekonomisine ilişkin bir sunum yaparak çeşitli uluslararası yatırımcı gruplarıyla görüştüğü öğrenildi.

BlackRock yaklaşık 10 trilyon dolarlık, JP Morgan ise 4 trilyon dolarlık fon yönetiyor. Haberin etkisiyle Borsa İstanbul'da endeks 7.365 puana kadar yükselerek tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Yabancı yatırımcılar 2 Haziran-28 Temmuz tarihleri arasındaki 8 haftanın tamamında Borsa İstanbul'da 1 milyar 788 milyon dolarlık net alım gerçekleşti. Böylece son 10 yılın en uzun alım serisi yapılmış oldu.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERKAN'IN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Öte yandan, söz konusu organizasyon kapsamında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ise görüşmelere devam ettiği bildirildi. Erkan, geçen hafta yılın üçüncüsü enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda ilk kez basının sorularını yanıtlamış ve en kısa zamanda yatırımcı toplantıları yapacaklarını açıklamıştı.

Şimşek ve Erkan JP Morgan'ın toplantısına katılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)