BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem5 ilde 63 adrese gaybubet operasyonu----

5 ilde 63 adrese gaybubet operasyonu

5 ilde 63 adrese gaybubet operasyonu
29 Mart 2018 - 00:20 www.finansgundem.com

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün gizli mütevelli heyeti toplantısı yapacağı bilgisine ulaşması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 ilde operasyon düzenlendi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Balıkesir merkezli 5 ilde 63 adrese 600 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün gizli mütevelli heyeti toplantısı yapacağı bilgisine ulaşması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda, FETÖ/PDY yönetiminin talimatı doğrultusunda haklarında henüz adli işlem yapılmamış, deşifre edilmemiş ya da firari durumda olan şüphelilerin, Türkiye genelinde örgüt içinde sözde "atamaya tabi tutarak" yer değiştirdikleri tespit edildi.

Gittikleri illerde örgüt yapılanması içinde görev aldıkları, faaliyetleri duran oluşumları tekrar canlandırmaya çalıştıkları, özellikle örgüt üyesi tutuklu, hükümlü veya firarilerin ailelerine yardım etme bahanesiyle örgüte yeni eleman kazandırma faaliyetlerine devam ettikleri belirlendi.

Örgüte mensup kadınların birçoğunun farklı illerde yürütülen soruşturmalarda firari oldukları ve örgüt tarafından gaybubetevi olarak nitelendirilen hücre evlerinde kaldıkları ortaya çıkarıldı.

ÖRGÜTSEL TOPLANTILAR DÜZENLİYORLAR

Bu şüphelilerin, belirli aralıklarla öğrenci evlerini, tutuklu, hükümlü ve firari aileleri ile bazı ilçelerde bulunan örgüt mensuplarını ziyaret ettikleri, herhangi bir işte çalışmadıkları halde çok sık harcama yaptıkları ve zaman zaman döviz bozdurdukları, farklı illerde bulunan örgüt mensuplarına maddi yardımda bulundukları tespit edildi.

Ayrıca tespit edilen mütevelli grubu içinde yer aldıkları kaydedilen şüphelilerin, zaman zaman örgütsel toplantılar düzenledikleri ve örgüt adına para topladıkları, kadın eğitim danışmanları içinde yer alan zanlılara hücre evi ayarladıkları ve maddi destekte bulundukları belirlendi.

Bu bilgiler üzerine Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli ve Uşak'ta tespit edilen, aralarında 24 gaybubet (hücre evi), 14 öğrenci ve 5 güvenli evin de bulunduğu 63 adreste çok sayıda şüpheliye yönelik 600 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon başlatıldı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kocaeli ve şirketler..29 Mart 2018 08:53

    Kocaeli savcılarına sesleniyorum. bir otomotiv şirketinin İK müdürü ve onlarca departman müdürü örgüt abisi. gizlice toplantılar.. gaybubet evlerine yardım. Kocaeli FETÖ örgüt yapısı dimdik ayakta ve savcılar sizin operasyonunuzu bekliyor. aynı örgütten içerde olan şahıslarla kim ne görüşmüş takip ettiyseniz örgütün diğer hücrelerine ulaşırsınız. Yeni düşünceler yeni olasılıklar..

  • Kerim29 Mart 2018 02:22

    Hayret bi şey kardeşim bu kadar kötü olduğu deşifre olan bir örgütün hala peşinden gidiyorlar.Soruları çalan , insanların na-mahrem yerlerine böcekler yerleştiren , devleti ele geçirip yeni bir düzen getirmeye çalışan bir örgüt , toplanan yardımların yabancı bir ülkede toplanması , ne şekilde ,nerelere harcandığı belli değil yani bunların gizliliği kalmadı hal böyleyken bu tür insanlara katılmak , bu tür oluşumlara hizmet etmek insanın inanası gelmiyor.Gerçekten beyinleri yıkanmış galiba ya biz manyağız ya onlar manyak.