BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem5 dakikada muayene uygulaması isyan ettirdi----

5 dakikada muayene uygulaması isyan ettirdi

5 dakikada muayene uygulaması isyan ettirdi
26 Kasım 2016 - 07:31 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı, doktorun hastaya ayıracağı süreyi 10 dakikadan 5 dakikaya indirdi

Sağlık Bakanlığı'nın uygulaması hekimleri isyan ettirdi. Bakanlık, bir genelgeyle 10 dakika olan hasta muayene süresini 5 dakikaya düşürdü. Hastaneler de hasta randevularını 5 dakikada 1 hasta olarak ayarlamaya başladı. Dünya Tabipler Birliği'nce belirlenen standartlar uyarınca hekimin hastasına ayırması gereken sürenin en az 20 dakika olduğunu hatırlatan hekimler, “5 dakikada hasta muayenesi olur mu?” dedi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ceyhun Balcı ile İzmir Sağlık ve Hasta Hakları Derneği Başkanı Aydın Çubukgil, yaptıkları açıklamayla uygulamayı eleştirdi. Açıklamada, “Doktorların, 5 dakika içinde hastasını muayene etmesi, uygun tedaviyi planlaması bekleniyor. Bu bir dayatmadır. Dayatmanın olduğu yerde sağlık hizmeti beklenemez” denildi. Hekimler, yetkililerin acilen geri adım atmasını istedi.

DÜNYA STANDARDI 20 DAKİKA…

Dünya Tabipler Birliği, bir hekimin hastasına ayırması gereken süreyi 20 dakika olarak belirledi. Sağlık Bakanlığı ise bu süreyi 5 dakika- ya düşürdü.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde, muayene randevularının 5 dakikada bir verilmesine ilişkin talimat ve genelge yayımladığı iddialarını yalanladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Sağlık Bakanlığı, hastane yönetimlerine gönderdiği genelge ile Merkezi Hasta Randevu Sistemine (MHRS) göre, 10 dakika olan randevu aralığının 5 dakikaya indirilmesini istedi." şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı hastanelerde muayene randevularının 5 dakikada bir verilmesi konusunda hiçbir talimatımız ve genelgemiz yoktur. Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın direktifleri, kaliteli bir muayene için en az 10 dakika, ihtiyaç duyulan branşlarda ise yeterli zamanın ayrılmasıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca MHRS etkinliğini artırma ve randevuları düzenleme çalışmasının sürdürüldüğü, iddia edilen duruma ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)