BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 trilyon dolarlık 'helal' buluşma----

4 trilyon dolarlık 'helal' buluşma

4 trilyon dolarlık 'helal' buluşma
30 Kasım 2018 - 17:12 www.finansgundem.com

Gıdadan kozmetiğe, makineden tekstile kadar birçok firmanın ‘helal sertifikalı’ ürünlerini sergilediği, Helal Expo Fuarı İstanbul’da başladı

Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde başladı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde gerçekleştirilen fuarda, dünyadaki hacmi 4 trilyon dolar olan helal sektörü bir araya geldi. 

Sektörün gelecek 5 yıl içinde yıllık yüzde 5 ila 10 oranında büyümesi bekleniyor. Sektörün, 2 trilyon dolarını finans, 1 trilyon dolarını gıda, 250 milyar dolarını turizm, 750 milyar dolarını da diğer sektörler oluşturuyor.

80 ülke katıldı

80’in üzerinde yabancı ülke temsilcisinin katıldığı etkinliğin açılış kurdelesini, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abeer Odeh, SMIIC Yönetim Kurulu Başkanı Saad Bin Othman Al Kasabi, ICDT Genel Direktörü El Hassane Hzaine, ünlü müzisyen Yusuf İslam (Cat Stevens) ile bazı protokol üyeleri kesti.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, dünyada Müslüman nüfusunun 2 milyara yaklaştığını belirterek, “4 trilyon dolarlık bir pazar hacmi var. Tüccar, girişimci ve çalışanlar açısından çok geniş bir alan var” dedi.  

Yetki tek kurumda

Helal ürün ve hizmetler konusunda ortak standartların belirlenmesi, ürünlere helal belgesinin verilmesi, belgelendirmelerin akredite edilerek bu akreditasyonun da ülkeler arasında tanınmasının zorunlu hale geldiğini belirten Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Helal Akreditasyon Kurumu’nun (HAK) kurulduğunu ve HAK’ın Türkiye’de helal akreditasyonda sorumlu tek kurum olacağını ifade etti. Batur, şöyle konuştu:

“Bu standartlar sayesinde kurallar tanımlanıyor. Bu ilişkiler kolaylaşıyor, yeni pazarlara giriş fırsatları ortaya çıkıyor. Üretim seviyesi geliştiriliyor. Sürekli iyileşmeye dayalı kalite altyapıları kuruluyor. Teknoloji kullanımı hayatımızın her noktasına giriyor. Çevreyi ve sağlığı koruyan bir dil ortaya konulmuş oluyor.”

Yatırım çağrısı

Zirveye katılmalarının ürünlerini tanıtma adına büyük fırsat olduğunu kaydeden Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abeer Odeh ise, “Türk yatırımcılarla ortaklık yapmak istiyoruz. Türk heyetlerine ülkemizdeki yatırım bölgelerini tanıtmayı istiyoruz. Birçok alanda işbirliği yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Yusuf İslam’a ödül

İngiliz şarkı sözü yazarı ve yorumcu Yusuf İslam’a, ‘2018 Dünya Helal Zirvesi Barış Ödülü’ verildi. İslam, Türkiye’yi çok sevdiğini ve sürekli ziyaret etmek istediğini söyledi. 

Kozmetikten gıdaya...

Fuara helal gıda, kozmetik, finans, turizm, kimya, makine ve tekstil gibi birçok sektörden yerli ve yabancı firma katıldı. 2 Aralık’a kadar devam edecek olan fuarın yüzde 40’ını yabancı katılımcılar oluşturuyor. Fuarda, Ortadoğu, Orta ve Batı Avrupa, Balkanlar ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyadaki hedef pazarlardan 500’den fazla satın alma profesyoneli yer alıyor. Uluslararası akademisyenler, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen programda son gelişmeler yer alacak. Ayrıca bakanlıklar, belediyeler, ilgili kamu kurumlarının stantlarına birebir ziyaretler yapılacak.

Hurmaya yoğun ilgi

Fuardaki ziyaretçiler hurma standına yoğun ilgi gösterdi. Standda, birçok farklı hurma çeşidi ziyaretçilere sunuldu. 

Mantardan şampuan

Kırmızı reishi mantarının suyu çıkarılıp sabun, krem ve şampuan yapılıyor. Anti aging özelliği bulunan ürün, ölü hücreleri de arındırıyor. Agarta firması ayrıca, bıttım, lavanta, ardıç, çay ağacı gibi sabunları da ihraç ediyor.

Kesimhane kuruyor

Cantek Group, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimleri için kesimhane kuruyor. Uzakdoğu’dan Ortadoğu’ya kadar çalışan şirket, anahtar teslim tesis kurulumları gerçekleştiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)