BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin4 milyonluk miras için 3 mezar açtılar----

4 milyonluk miras için 3 mezar açtılar

4 milyonluk miras için 3 mezar açtılar
25 Temmuz 2013 - 15:03 www.finansgundem.com

23 yıllık miras davası çözülemeyince; anne ve dedenin ardından anneannenin de mezarının açılmasına karar verildi...

Bolu'da 4 milyon lira değerindeki araziyi paylaşamadıkları için 23 yıldır davalık olan olan aileler, istenen DNA testi kapsamında 3'üncü mezarı açtırdı.

Fasıl köyünde yaşayan Basri Durak (85), 1990 yılında ölünce kent merkezinde bulunan ve yaklaşık 4 milyon lira değerindeki 7 dönümlük arsasını çocukları Mehmet ve Durmuş Durak ile Fatma Ünal'a bıraktı. Mirastan kendisine pay verilmediğini iddia eden Fatma Ünal, 1990 yılında ağabeylerine dava açtı. Bu davayla birlikte açılan 4 davanın 3'ünü kazanan Fatma Ünal, 2006 yılında hayatını kaybetti.

"Davayı çocuklar devam ettiriyor"

Mehmet ve Durmuş Durak'ın da ölmesinin ardından davayı çocukları İlhami, Ahmet ve Selami Durak ile Fatma Ünal'ın oğlu Zeki Ünal devam ettirdi.

Karşı tarafın, Fatma Ünal'ın Basri Durak'ın öz kızı olmadığı iddiasıyla açtığı dava kapsamında da hakim, DNA analizi yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine görevliler, Durak'ın köydeki, Ünal'ın da kent merkezindeki mezarından aldıkları DNA örneklerini Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Yapılan incelemenin ardından Basri Durak'ın Fatma Ünal için biyolojik babalığını reddetmeyen Adli Tıp Kurumu, babalığın reddi veya kabulü hususunda kesin rapor düzenlenebilmesi için Fatma Ünal'ın biyolojik annesinin ya da anneden alınacak biyolojik materyallerin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istedi.

"Kemik ve diş örnekleri Ankara'ya gönderildi"

Bunun üzerine mahkemece alınan kararla Fasıl Köyü mezarlığına gelen ekipler, Basri Durak'ın mezarının yanında bulunan eşi Behiye Durak'ın mezarını açarak buradan alınan kemik ve diş örneklerini Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Mahkeme sürecine ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Fatma Ünal'ın oğlu Zeki Ünal, şunları söyledi:

"Dayılarımın çocuklarının isteği üzerine dedem Basri Durak ve annem Fatma Ünal'ın mezarları açılarak örnekler alınmıştı. Alınan örneklerin DNA analizinin yapılmasının ardından annemin, dedemin öz kızı olduğu tespit edildi. Fakat annemin babamın öz kızı olduğunun net kanıtı için anneannemin örnekleri ile de karşılaştırılması gerekti. Şimdi ise anneannem Behiye Durak'ın mezarı açılıyor."

Haklı olduklarını bildiklerini belirten Ünal, davanın sonunda haklarını alacaklarını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)