BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak4 milyar $’lık nisan yağmuru----

4 milyar $’lık nisan yağmuru

4 milyar $’lık nisan yağmuru
03 Nisan 2014 - 05:37 www.finansgundem.com

Seçimin sona ermesiyle yeni projelere hız veren inşaatçıların gözü yüksek oranda satış yapmakta. Nisanda satışa çıkacak projelerin değeri 4 milyar $

Ekonominin en önemli ayaklarından biri olan inşaat sektöründe seçimlerin bitmesiyle birlikte hareketlilik başladı. İlk olarak Gezi olayları, ardından 17 Aralık sürecinde yaşanan siyasi gerginlikten en fazla etkilenen sektörlerden biri olan inşaattaki durgunluk yeni projelerin satışa çıkmasıyla aşılmaya çalışılıyor. Konut sektörünün en iyi satışları yakaladığı bahar aylarını çok iyi değerlendirmek isteyen inşaatçılar  yeni projelerle alıcıların karşısına çıkacak. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre uzun süredir yeni proje hazırlıkları yapan ama siyasi konjonktür nedeniyle bir türlü bu konutları piyasaya süremeyen firmalar seçimin bitmesiyle harekete geçti.

Nisanda patlama olacak

Sadece nisan ayında çok sayıda projenin satışa çıkacağı sektörde önemli bir canlanma bekleniyor. Seçimden önceki dönemde çok az sayıda proje satışa çıkarken nisan ayında adeta proje patlaması yaşanacak. Belki de gayrimenkul sektöründeki en fazla proje lansmanı bu dönemde yapılacak. Bu ivmenin mayıs ayında da sürmesi bekleniyor. Daha önceki dönemlerdeki satış rakamlarını yakalamaya çalışan inşaat firmalarının önünde çok kritik nisan ve mayıs ayları bulunuyor. Çünkü piyasanın haziran ayından itibaren hem yaz rehavetine hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin etkisine girmesi bekleniyor.

Milyar dolarlık projeler

İstanbul’un farklı bölgelerinde hayata geçirilen bu projeler, sektörün eski günlerine dönmesi açısından önemli bir adım olacak. Satışa çıkacak firmalar arasında Sinpaş, Dap Yapı, Dumankaya, Teknik Yapı, Baysaş, Tahincioğlu, Ant Yapı, Rönesans, Nef Gayrimenkul ve Demir İnşaat gibi önemli isimler yer alıyor. Satışa çıkacak projelerin toplam değeri ise 4 milyar doları bulurken, bölge olarak ise fikirtepe öne çıkıyor.

‘En önemli yatırım aracı’

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, seçimlerin ardından piyasanın önünün açıldığını söyledi. Yılmaz, olumsuz algıların değiştiğini vurgulayarak, bu dönemde lokasyonun ön plana çıkacağını kaydetti. Gelişme beklentileri yüksek bölgelerde yatırım yapanların önemli oranlarda prim yapabileceğine işaret eden Yılmaz, “Tüketiciler bu bölgeleri seçmeli” diye konuştu.

Ziya Yılmaz, nisan ayıyla birlikte çok sayıda projenin satışa çıkacağını belirterek, “Geleceğe yönelik, farklı konseptleri olan projelerde bir sıkıntı yapamaz” diye konuştu. Yılmaz, konutun en önemli yatırım aracı olmaya devam ettiğinin altını çizerek, “Döviz ve borsa inişli çıkışlı performans sergiliyor ama gayrimenkulde fiyatlar ileri gidiyor. İyi projelerden alım yapanlar her zaman yüzde 50 kazanabilir” dedi. 

Maliyet arttı, fiyatlar düşmez

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, 2014’ün ilk aylarının gerilimli geçmesine rağmen satışların kesilmediğini söyledi. Ama talepte önemli oranda erteleme olduğunu dile getiren Dumankaya, “Belirsizlik kalktı ve satışlar artacaktır” dedi. Dumankaya, bahar döneminde iki projeyi satışa çıkaracaklarını belirterek, “Yüksek sezonu yakalayacağız. Türkiye’nin konjonktürüne göre yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Şu dönem tüketici için iyi bir ortam sunuyor. Konut önemli bir yatırım aracı. Maliyetler artıyor ve bu nedenle fiyatın düşmesini bekleyenler yanılır” dedi.

Rönesans: 75 milyon dolar

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul geliştirme firmalarından biri olan Rönesans ilk konut projesini Kartal’da satışa çıkarıyor. Yakacık’ta 3 blokta toplam 276 konuttan oluşan projenin değeri de 75 milyon dolar.

İstanbul 216: 100 milyon dolar

Baysaş İnşaat Fikirtepe’deki projesi için gün sayan firmalardan. İstanbul 216 adındaki projede yaklaşık 550 daire yapmayı planlayan firma, bu projenin değerini ise 100 milyon dolar olarak belirledi.

Vartaş: 350 milyon dolar

Fikirtepe’de farklı adalarda proje geliştiren Vartaş Group, dönüşüm kapsamındaki ilk konutları satışa çıkaracak. Proje kapsamında 1.100 konut ve ticari birimler yapılması planlanırken, firma Fikirtepe bölgesine yaklaşık 350 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Marinist Kartal: 1.5 milyar dolar

Dap Yapı’nın Kartal'da merakla beklenen projesi Marinist yaklaşık 1.5 milyar dolar değere sahip. Ortalama 1500 konutun bulunacağı projede ticari alanlar, marina, özel okul ve Hastane bulunacak.

Nef Ataköy : 300 milyon dolar

Nef Gayrimenkul’ün yeni projesi Nef Ataköy 22, 2 bine yakın bağımsız bölümden meydana geliyor. Karma olarak tasarlanan projede ofis ve konut blokları bulunacak. Metrekare birim fiyatlarının 3 bin 500 dolar seviyelerinden başlaması beklenen projenin değeri 300 milyon dolar.

Dumankaya: 150 milyon dolar

Dumankaya’nın Bahçeşehir’deki yatırımlarının devamı olan yeni projesi bu ay içinde satışa çıkacak. Projede 610 konut bulunuyor. Firmanın  bir diğer projesi ise Sancaktepe’de satışa çıkacak. Ön talebin başladığı projede 550 konut bulunuyor. Bu iki projenin toplam değeri ise 150 milyon doları buluyor.

Concord İstanbul: 350 milyon dolar

Teknik Yapı’nın geçtiğimiz ay satışa çıkardığı ve büyük ilgi gören Fikirtepe’deki Concord İstanbul projesinin ikinci etabı bu ay satışa çıkıyor. Yaklaşık olarak 350 milyon dolarlık projede toplam 550 konut ve ticari alanlar bulunuyor.

Antteras Beylerbeyi: 300 milyon dolar

Nitelikli projeler yapan Ant Yapı’nın Beylerbeyi’nde bu ay içinde satışa çıkarmayı planladığı 134 dubleks konuttan meydana gelen Antteras projesinin yaklaşık değeri 300 milyon dolar. Lüks projede 2+1 ile 5+1 arasında farklı büyüklükte konutlar yer alıyor.

Ege Yakası Halkalı: 75 milyon dolar

Gayrimenkul sektöründe konsept projeler yapan Sinpaş GYO’nun butik markası Eviya Gayrimenkul’ün, yeni projesi Ege Yakası Halkalı’da satışa çıkacak. Yaklaşık 300 konutluk projenin değeri ise 75 milyon dolar civarında bulunuyor.

Cadde 24 Atakent: 100 milyon dolar

EMA Ortak Girişimi tarafından Halkalı Atakent’te yapılan Cadde 24 projesi toplam 270 üniteden meydana geliyor. Nisanda satışa çıkacak projelerden biri olan Cadde 24’ün değeri 100 milyon doları buluyor. Projede mağaza ve home ofis bulunuyor.

Demir La Vida: 200 milyon dolar

Demir İnşaat’ın Hadımköy’deki yeni projesi Demir La Vida nisan sonunda satışa çıkacak. Farklı büyüklüklerde 449 konut ve 39 ticari alandan oluşan projenin toplam değeri  200 milyon doları buluyor. Proje akıllı ev özellikleri taşıyacak.

Nidakule Ataşehir: 300 milyon dolar

Tahincioğlu’nun Ataşehir finans merkezinde gerçekleştirdiği Nidakule Ataşehir projesi 190 birimden oluşuyor. 13 bin metrekarelik arsada yapılan projenin arsa alanı 13 bin metrekare olarak belirlendi. Projenin tahmini değeri 300 milyon dolar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)