BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık4 milyar euro kaçırıldı----

4 milyar euro kaçırıldı

4 milyar euro kaçırıldı
27 Nisan 2013 - 20:55 www.finansgundem.com

İflasın eşiğindeki AB üyesinde kaos durmuyor… İlk kaçan para 4 milyar euro. Peki faaliyetini sonlandıran banka hangisi?

Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yabancı bankalar faaliyetlerini durdurmayı değerlendiriyor. Bu yöndeki ilk açıklamanın bir Rus bankasından geldiği bildirildi. Rum Fileleftheros gazetesi, yabancı bankaların Euro Grubu kararları sonrasında sermaye piyasasına getirilen kısıtlamalar sebebiyle Güney Kıbrıs'taki faaliyetlerini bitirme eğiliminde olduklarını, bu yöndeki ilk kararın Rus VTB şirketi tarafından alındığını yazdı.
Habere göre VTB şirketi CEO'su Herbert Moos, Rus medyasına yaptığı açıklamada, şirketin Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bankası 'Russian Commercial Bank'ın' aşamalı olarak faaliyetlerine son vereceğini söyledi. Moos, bunun sebebinin de Rum ekonomisinin bir daha eski düzeyine geleceğine inanmamaları olduğunu söyledi. Habere göre Moos, bankadaki mevduatların miktarının 2 milyar Euro olduğunu ve Güney Kıbrıs'taki faaliyetlerinin taşınmasının bankaya zarar vermeyeceğini ifade etti.
'Russian Commercial Bank'ın' Güney Kıbrıs şubesi müdür yardımcısı Vladimir Popov da konuya ilişkin açıklamasında, sermaye piyasasına getirilen kısıtlamalar sebebiyle, sorun yaşamayan bankaların büyük sıkıntı içerisine girdiklerini belirtti. Popov, Güney Kıbrıs'ın, ekonomik sorun yaşamayan bankalara yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirterek, bankaların müşterileri olmadan bir hiç olduklarını, bu yüzden de bankalar yerine müşterileri kurtarmanın gerektiğini vurguladı.
YURT DIŞINA KAÇAN PARA 3 MİLYAR 800 MİLYON EURO
Öte yandan Alithia gazetesi de Rum Merkez Bankası'nın Euro Grubu kararı öncesinde, Mart ayının ilk on gününde Rum bankalarından yurt dışına transfer edilen para miktarını 3 milyar 800 milyon Euro olarak açıkladığını yazdı. Rum Merkez Bankası'nın açıklamasına göre, Güney Kıbrıs'taki bankalarda bulunan mevduat miktarı Şubat ayında 67 milyar 500 milyon Euro iken, bu miktar Mart ayında 63 milyar 700 milyon olarak kayda geçti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)