BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4 milyar dolarlık İsviçreli dev almıştı: Rekabet'ten o satışa inceleme----

4 milyar dolarlık İsviçreli dev almıştı: Rekabet'ten o satışa inceleme

4 milyar dolarlık İsviçreli dev almıştı: Rekabet'ten o satışa inceleme
19 Mart 2020 - 19:34 www.finansgundem.com

Rekabet Kurumu, Gülçiçek Kimya'nın tek kontrolünün Fragar Europe SA tarafından devralınmasına ilişkin başvurunun incelemeye alındığını açıkladı


CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük halka açık olmayan parfüm ve aroma üreticilerinden Firmenich'e ait Fragar Europe SA adlı şirket Gülçiçek ailesine ait esans üreticisi MG International'dan hisse alarak ortaklık kurduğunu açıklamıştı. İşte o satışa Rekabet Kurumu inceleme başlattı. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada "Gülçiçek Kimya ve Uçan Yağlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Fragar Europe SA tarafından devralınmasına ilişkin başvuru nihai incelemeye alındı" denildi.

59 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

1961 yılında Mişel Gülçiçek tarafından kurulan ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim tesisi bulunan MG International Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'da orta ölçekli müşterilere yenilikçi esans çözümleri sağlıyor. MG International 2017 Ekim'de tesis bünyesine 5 bin metrekarelik kapalı alan ekleyerek toplam tesis büyüklüğünü 50 bin metrekarenin üzerine çıkarmıştı.

4 MİLYAR DOLAR CİRO YAPIYOR

Her yıl kazancının yüzde 10'unu Ar-Ge'ye ayıran İsviçre merkezli Firmenich Haziran 2019 sonu itibariyle 3.9 milyar İsveç Frangı yani yaklaşık 4 milyar dolar yıllık ciro elde etti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)