BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem4. dalgaya karşı tek çare aşı----

4. dalgaya karşı tek çare aşı

4. dalgaya karşı tek çare aşı
12 Temmuz 2021 - 15:11 www.finansgundem.com

Delta varyantıyla birlikte Avrupa'da vaka sayıları yeniden tırmanışa geçti. Vakaların büyük çoğunluğu aşı yaptırmayanlardan oluşuyor. 4. dalga endişesine karşı en büyük tedbir aşı. Uzmanlar kısıtlamaların yeniden yaşanmaması için aşı çağrısı yapıyor.

Yaklaşık 2 senedir dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Kısıtlamalar ve tedbirler yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

Salgına karşı tek çare 'aşı' diyen uzman isimler, yeni bir dalganın yaşanmasından endişe ediyor. Çünkü yeni varyantlar en çok aşı yaptırmamış kişilere bulaşıyor, vakaların büyük çoğunluğu bu kişilerden oluşuyor.

Delta tehdidi yayıldı

Delta ve Delta Plus varyantları dünyada yüzlerce ülkede görüldü. Türkiye de bu ülkeler arasında. Delta'nın öncekilere göre yüzde 60 daha hızlı bulaştığı yönünde veriler geliyor. Öyle ki Delta şimdiye kadar en etkili olan koronavirüs varyantı oldu.

Türkiye'de vaka sayılarının görüldüğü kırmızı illerin ortak özelliği aşılanmanın düşük olduğu iller. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kırmızı kategorideki illerimizde vaka sayılarının düşüş eğilimini kontrol altında tutmak güçleşiyor. Mücadelede yerinizi almak için biran evvel aşınızı olun" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)