BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık38 milyar euroluk darbe----

38 milyar euroluk darbe

38 milyar euroluk darbe
31 Mart 2013 - 13:25 www.finansgundem.com

Büyük kriz Rusları fena vurdu… Güney Kıbrıs bankalarındaki yatırımları kriz önlemlerinde uçtu

Krizden çıkış için Avrupa Birliği‘nin (AB) acı reçetesini kabul eden Güney Kıbrıs’ta 100 bin Euro üstü mevduatlarda adeta şok yaşanıyor. Yaklaşık 38 milyar Euro’yu bulan 100 bin Euro ve üzeri hesaplardan ilk aşamada yüzde 37.5 vergi alınacak. 
Ekonomik krize girerek AB’nin acı reçetesini kabul eden ve bankalardaki 100 bin Ero’nun üzerindeki 38 milyar Euro’ya donduran Kıbrıs Rum yönetimi, büyük bölümü Ruslara ait mevduatları adım adım yok ediyor. Hürriyet’in haberine göre Rum bankaları seçen zengin mudiler bir bankadaki yatırımlarının tümünü, ülkenin en büyük bankasındaki mevduatların ise yüzde 60’ını kaybetti. AB, 100 bin Euro’nun altındaki mevduatları devlet garantisi olması nedeniyle dokunmadı. Rum bankalarındaki 70 milyar Euro’yu bulan mevduatların 38 milyarı 100 bin Euro ve üzeri hesaplardan oluşuyor. Zengin yatırımcılar AB’nin kararıyla tasfiye edilmesine  karar verilen ülkenin ikinci büyük bankası Laiki Bank’ta (Halk Bankası) mevduatlarının neredeyse tümünü kaybetti. Rum Maliye Bakanlığıdün en büyük banka Cyprus Bank’ta 100 bin üstü hesaplardan ilk aşamada yüzde 37.5, gerekirse kalan mevduatların da yüzde 22.5’ine vergi konmak suretiyle el konulacağını açıkladı. Rum hükümeti, el koyduğu mevduatlar karşılığında çok uzun yıllar akıbeti belirsiz, banka hisseleri verecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)