BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem300 bin yeşil sermaye mağduruna müjde!----

300 bin yeşil sermaye mağduruna müjde!

300 bin yeşil sermaye mağduruna müjde!
19 Ağustos 2013 - 10:09 www.finansgundem.com

"Ortaklık Tazmin Fonu" kurulacak; mağdur başına 20 bin euroya kadar tazminat ödenecek...

"İslami holding" adı altında topladıkları paraları batıran şirketlere birikilerini kaptıran vatandaşlar için, umut olacak bir kanun teklifi hazırlandı. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Konya milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifiyle, mağdurlara 20 bin liraya kadar ödeme yapılması isteniyor.
Mağdur olan vatandaş sayısının 300 bin, İslami holdinglerin topladığı para miktarının ise 20 milyar euro olduğu tahmin ediliyor. Kanun teklifi uyarınca "Ortaklık Tazmin Fonu" adıyla bir fon kurulacak. Bu fona İstanbul Borsası 20 milyon, Yatırımcıları Koruma Fonu da 30 milyon lira aktaracak. 50 milyon liralık bu miktar mağdurlara yapılacak ödemeleri karşılayamaz ise Sermaye Piyasası Kurulu ek kaynak sağlayacak.
BÜYÜK VURGUN YAPILDI
İslami holdingler özellikle 1990'dan sonra yurt dışında gurbetçilerin dini duygularını da istismar ederek para topladı. "Kâr payı" ve "faizsiz kazanç’’ ile altında toplanan bu paralar ile Türkiye’de yatırım yapılacağı vaad edildi. Büyük bölümü Konya merkezli olan holdinglerin bazıları yanlış yatırımlar sonucu iflas etti. Bazıları da yatırımcıların paralarını zevk alemlerinde yedi, kendi çıkarları için kullandı.
Bu holdingler, özellikle dini hisleri kuvvetli ve "Faiz günahtır’" anlayışında olan gurbetçilerin yastık altında tuttukları paralarını "Ortak olma ve kar payı alma"’ vaadiyle topladı.  Holdingler, din adamları ve cami hocalarını da kullandı. Toplanan paralar, kuryelerle yurda getirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)