BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa30 yıllık fon yöneticisinden enflasyon uyarısı----

30 yıllık fon yöneticisinden enflasyon uyarısı

30 yıllık fon yöneticisinden enflasyon uyarısı
19 Mayıs 2021 - 12:01 www.finansgundem.com

Insight Investment fon yöneticisi Isobel Lee, yatırımcıları enflasyon ile ilgili hatalı yorum yapabilme ihtimalleri üzerine uyardı

Birçok ekonomik ve sosyal krize şahitlik yapan deneyimli ve 1 trilyon dolarlık fona hükmeden Isobel Lee, salgından çıkış arayan yatırımcılara kısa bir tavsiyelerde bulunurken, en önemlisi ise yatırımcılara mütevazı olmalarını önermesi oldu.

Insight Investment’ta 1 trilyon dolarlık fon yöneten Lee, şunları söyledi:

Bunun daha önce eşi benzeri görülmemiş bir durum olduğunu anlamamız lazım. Hiçbirimiz böyle bir şey görmedik. Bundan dolayı mütevazı olmalı ve yorumlarımızın yanlış olabileceğini göz ardı etmemeliyiz.

Salgın küresel ekonomi geri dönülmez bir evreye soktuğundan beri tahvil yatırımcıları artan parasal desteklerin ve 20 trilyon dolarlık küresel borcun finansal sistemi nasıl etkileyeceğini anlamaya çalışıyor.

ANA KONU: ENFLASYON

Ana konu ise enflasyon ve ekonomiler açıldıktan sonra fiyatların aynı seviyelerde olup olmayacağı.

Fed yetkilileri, Nisan ayında enflasyonun 2009’dan bu yana en yüksek seviyede gerçekleşmesine rağmen bunun geçici olacağı konusunda ısrarlı. Fed’in tahminlerine göre faiz oranları 2023’e kadar sabit tutulacak fakat traderlar bu konuda ikna olmuş değiller.

Lee, kriz sonrasında tahvil faizlerinin piyasa beklentilerinden daha hızlı yükseleceğini düşünmek gibi bir yorum hatasında bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

Finansal kriz sonrasında yönlendirmelerin önünde olunabileceği hatasını yaptım. Bu sefer muhtemelen yönlendirmeler doğru çıkacak.

Bilançolar göz kamaştırırken borsalar neden yükselmiyor?

Avrupa borsaları güne düşüşle başladı

Küresel piyasalarda enflasyon endişesiyle satış baskısı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)