BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem30 yaş altındaki milyarderler servetlerini nasıl kazandı?----

30 yaş altındaki milyarderler servetlerini nasıl kazandı?

30 yaş altındaki milyarderler servetlerini nasıl kazandı?
05 Nisan 2024 - 13:34 www.finansgundem.com

Forbes, 30 yaş altı bütün milyarderlerin önceki yıllara kıyasla servetlerini kendilerinin kazanmadığını, ailelerinden miras yoluyla aldığını açıkladı

Forbes dergisi yılın en zengin insanlarının sıralandığı 2024'ün milyarderleri listesini yayımladı. Forbes Dünya Milyarderleri Listesi'nde bu yıl 2 bin 781 kişi yer aldı. Geçen yıla kıyasla toplam milyarder sayısı 141 kişi artarken 2021'deki rekor 26 kişiyle geride bırakıldı ve yeni bir rekor kaydedildi.

Listede 30 yaşın altında milyarderler de yer aldı.

Forbes dergisinin araştırması, 30 yaş ve altı 15 milyarderin bulunduğunu ancak hiçbirinin kendi servetini yaratmadığını, bunun yerine büyük miraslardan yararlandığını ortaya çıkardı. Forbes'a göre önümüzdeki 20 yıl içinde 1000'den fazla milyarder, 5,2 trilyon dolarlık serveti kendilerinden bir sonraki kuşağa miras olarak bırakacak.

Geçmişte 30 yaş altı milyarderler listesinde yer alan Snapchat'in kurucusu Evan Spiegel, Gymshark kurucusu Ben Francis gibi önemli isimler kendi işlerini kurup milyarder olmuştu. Ancak önceki yıllara kıyasla bu sene 30 yaş altı tüm milyarderlerin servetlerini kendilerinin kazanmadığı, ailelerinden miras yoluyla aldığı ortaya çıktı.

Listede yer alan İrlandalı Firoz Mistry (27) ve kardeşi Zahan'ın (25) her birinin Hintli Tate Group'un ana şirketi Tata Sons'taki hisselerinden tahmini 4,9 milyar dolarlarının bulunduğu tahmin ediliyor. Büyükbabalarının hayatını kaybetmesinden 3 ay sonra babaları Cyrus Mistry'nin ölümünden sonra 2022 yılında şirketteki yüzde 4,6'lık hisse onlara miras kaldı.

Lüks güneş gözlüğü şirketi Luxottica'nın kurucusu Leonardo Del Vecchio'nun üç çocuğu da 2022'de babalarının ölümünden sonra milyarder oldu. 28 yaşındaki Leonardo Maria, 22 yaşındaki Luca ve 19 yaşındaki Clemente Del Vecchio'nun her biri yüzde 12,5 hisseye sahip oldu.

3 kardeş Delfin, Ray-Ban ve Oakley'in arkasındaki şirket olan EssilorLuxottica'nın neredeyse üçte birine sahip. Forbes'a göre kardeşlerin her birinin 4,7 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen bir serveti var.

Kız kardeşi Katharina Andresen (28) ve Alexandra Anresen (27) kardeşler ise yatırım şirketi Ferd'in yüzde 42'lik hissesine sahip ve şu anda yönetim kurulunda yer alıyorlar.

İki kardeşin de zenginliği büyükbabaları ve babalarından kalma.

Dünyanın en genç milyarderi, büyükbabası Werner Ricardo'nun kurucu ortağı olduğu Brezilyalı elektrikli ekipman üreticisi WEG Industries'in yüzde 3,1 hissesi sayesinde 1,1 milyar dolarlık bir servete sahip olan 19 yaşındaki Livia Voigt oldu.

Dünyanın en zenginleri hangi sektörde? İşte büyük servetin kaynağı!

 

Forbes açıkladı: İşte dünyanın en zengin 10 kadını...

 

Yılın en zengin insanları belli oldu

 

İşte finans dünyasının en zenginleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)