BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık30 milyon euro kredi kullandırtacak----

30 milyon euro kredi kullandırtacak

30 milyon euro kredi kullandırtacak
02 Mayıs 2013 - 11:47 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, kadın girişimcilere kredi kullandırılacağını söyledi

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan sadece kadın girişimcilere kullandırmak üzere 30 milyon euro kredi kullanacaklarını açıkladı.
Aslan, Uluslararası Kadın Girişimciler Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Halkbank ailesi olarak, 81 ülkeden başarılı kadın girişimcileri buluşturan etkinliğin ana sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının henüz istenilen seviyeye ulaşmadığına işaret eden Aslan, TÜİK’in Ocak 2013’de açıkladığı verilere göre, Türkiye’de iş gücüne katılan kadın oranının sadece yüzde 29.3 olduğunu hatırlattı. Kendi işinde çalışan kadınların oranının ise yüzde 7 olduğuna işaret eden Asan, “Bu oranlara baktığımızda, girişimcilik konusunda önümüzde uzun bir yol olduğunu ve bu alanda çalışmalar yapılması gerektiğini net bir şekilde görüyoruz” dedi. 
“GİRİŞİMCİLİK NOTU YÜZDE 8.6’DAN YÜZDE 12.2’YE YÜKSELDİ”
Aslan, diğer taraftan KOSGEB liderliğinde yapılan “Küresel Girişimcilik Araştırması” sonuçlarının, Türkiye’de girişimcilik faaliyetlerinde artış olduğunu gösterdiğini söyledi. Araştırmaya göre Türkiye’de 2010 yılında yüzde 8.6 olan girişimcilik notunun, 2011 yılında yüzde 11.9, 2012’de yüzde 12.2’ye yükseldiğini kaydetti. Bu artışa rağmen girişimcilik faaliyetinde bulunan kadın oranının, erkeklerle karşılaştırıldığında çok az bir seviyede bulunduğuna dikkati çeken Aslan, bu nedenle kadın girişimcilere yönelik destek programlarının da gittikçe önem kazandığını kaydetti.
“ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”
Bu çerçevede Halkbank’ın, hem girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, hem de kadın girişimci sayısının artması için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kurumları ile çeşitli farklı projeler yürüttüklerini söyleyen Aslan, “1994 yılında kadın girişimcilere yönelik ilk bankacılık ürününü Halkbank geliştirmiştir. O günden beri Halkbank bu alanda faaliyet gösterme gayreti içindedir. Ancak şu bir gerçek, maalesef istenilen seviyeye henüz ulaşamadık. Bu konudaki çalışmalarımız gayretlerimiz artarak devam ediyor. Bundan sonra da bu konuda mesafe kat etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 
KADIN GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM VERİLECEK
Aslan, kadın girişimci ve üniversite öğrencilerine yönelik 17 ilde, yaklaşık 800 kişiye 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini, şimdi ise yeni bir program çerçevesinde sadece kadınlara yönelik, girişimcilik eğitimi verilmesi için KOSGEB ile bir proje yürüttüklerini açıkladı. Aslan, bu programı, “Kadınların teknolojik iş fikirlerini hayata geçirmeleri için, dijital pazarlama, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi konularda özellikle eğitimler vermeyi planlıyoruz” sözleriyle açıkladı. Bir müjdeyi daha vermek istediğini açıklayan Aslan, şunları söyledi:
30 MİLYON EURO KREDİ KULLANDIRACAK
“Bankamızın uluslararası finansal kuruluşlar ile ortaklığı kapsamında sadece kadın girişimcilere yönelik olmak üzere, işletme ve yatırım teşviki amaçlı Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan 30 milyon euro kredi kullanacağız. Bu krediyi sadece kadın girişimcilerimiz için kullandıracağız. Tabi çok özel koşullarda, gerek vadesi, gerek faiz oranı kadın girişimcileri memnun edecek düzeyde olacağını da belirtmek isterim.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)