BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3. köprünün Çinlilere satış görüşmesi durdu----

3. köprünün Çinlilere satış görüşmesi durdu

3. köprünün Çinlilere satış görüşmesi durdu
02 Ağustos 2021 - 15:28 www.finansgundem.com

2027 yılına kadar İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün işletme hakkını elinde bulunduran IC Yatırım Holding’in bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmelerinin durdurduğu öğrenildi.

İstanbul Yavuz Sultan Selim köprüsünün Çinlilere satışı tarafların anlaşma yapısı üzerindeki görüş ayrılıkları sebebiyle tehlikeye girdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027 yılına kadar işletme hakkını elinde bulunduran IC Yatırım Holding’in bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmelerin durdurduğu belirtildi. China Merchants Group iştiraki China Merchants Expressway Network & Technology Holdings beş farklı yatırımcıyla birlikte köprünün yüzde 51’ini yaklaşık 689 milyon dolara satın almak için 2019’dan bu yana görüşme yürütüyordu.

REFİNANSMAN DÜĞÜMÜ

Bloomberg'in haberine göre; Görüşmelerde düğümün çözülmesi köprünün finansmanı için 2013’te kullanılan kredinin 1,6 milyar dolarlık kısmının refinansmanında anlaşılmasına bağlı olacak.

Industrial & Commercial Bank of China, Bank of China ve China Merchants Bank’ın da aralarında bulunduğu bankalar tarafından desteklenmesi planlanan refinansmanın nihai şartlarında anlaşmazlıklar bulunuyor.

IC Yatırım, Çinli yatırımcılar tarafından yapılan ve refinansmanın tamamlanmasına kadar satın alma bedelinin emanet bir hesaba aktarılması teklifini reddetti. Kaynaklara göre görüşmelerin devam edip etmeyeceği belli değil.

IC Yatırım, China Merchants Group ve iştiraki China Merchants Expressway Network & Technology Holdings konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

SALGIN DA GÖRÜŞMELERİ GECİKTİRMİŞTİ

1,4 kilometrelik Yavuz Sultan Selim köprüsü ve bağlantı yolları 2016’dan bu yana faal durumda. Köprüyü inşa eden İtalyan Astaldi yaşadığı finansal darboğaz sebebiyle hisselerini IC Yatırım’a satmıştı.

IC Yatırım Holding ve Çinli yatırım grubunun Yavuz Sultan Selim Köprüsü için bankalarla yürüttüğü görüşmeler korona virüs salgını sebebiyle de gecikme yaşamıştı.

Çin'de akıllı telefon satışları yüzde 11 azaldı

 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün 3. tabliye montajına başlandı

 

Bakan Karaismailoğlu: Osmangazi Köprüsü rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)