BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 Cumhuriyetçiden Trump'ın azline destek----

3 Cumhuriyetçiden Trump'ın azline destek

3 Cumhuriyetçiden Trump'ın azline destek
13 Ocak 2021 - 06:53 www.finansgundem.com

Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in kızı olan Wyoming eyaletinden Temsilciler Meclisi üyesi Liz Cheney, Cumhuriyetçi Parti içinde önemli isimlerden biri

Cumhuriyetçi Parti’den üç isim, destekçilerinin Kongre’ye saldırmasının ardından Başkan Donald Trump’ın azledilmesine onay verebileceklerini açıkladı.

Temsilciler Meclisi’ndeki üç numaralı Cumhuriyetçi Liz Chaney, yaptığı açıklamada “Bugüne kadar hiçbir Amerikan başkanı makamına ve Anayasa’ya olan yeminine daha büyük ihanet etmemiştir” dedi.

Eski Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin kızı olan Liz Cheney, “Trump bu çeteyi çağırdı, onları topladı ve saldırının fitilini yaktı” sözlerini kullandı ve “Trump’ın azledilmesi için oy kullanacağım” dedi.

Diğer iki Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi John Katko ve Adam Kinzinger da Trump’ın azledilmesi için oy kullanabileceklerini belirtti. Temsilciler Meclisi azil oylamasını Çarşamba günü yapacak. Oylamadan azil kararı çıkması durumunda Donald Trump ABD tarihinde hakkında iki kez azil süreci başlatılan ilk başkan olacak.

New York Times gazetesiyse Senato’da çoğunluk olan Cumhuriyetçiler’in lideri Mitch McConnell’ın Demokratlar’ın azil hamlesinden memnun olduğunu ve Cumhuriyetçi Parti’nin geçen haftaki Kongre saldırısının ardından Trump’la arasına mesafe koymak istediğini öne sürdü. (amerikaninsesi.com)

Trump'ın azline bir adım daha yaklaşıldı

 

Beyaz Saray'da 20 Ocak'taki temizliğe 286 bin dolar harcanacak

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu14 Ocak 2021 10:40

    Azli 10 Cumhuriyetçi destekledi.Zaten kendiniz de bir başka haberinizde bu şekilde duyurmuşsunuz.https://www.finansgundem.com/haber/trump-tarihe-gecti-temsilciler-meclisinde-2-kez-azil-karari/1542750

  • Ozan 13 Ocak 2021 08:23

    Trumph ın kendş partisinde bike çık tepki var. Bizde olsa bir parti başkanı ülkeyi kana bulayarak secime görürmeye çalışsa partidindeki herkes ya destekler veya sus pus olur.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Ocak 2021 10:48

    zamanında onlar hep yalan dolan kaos ve askeri ihtilalle gelmedilermi iktidara.sanki fabrikalar, yatırımlar. vizyon ve projeler üreterek gelmedikleri için hep bunlardan beslenmişlerdir.