BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi3 bin kişiyi işten çıkaracak----

3 bin kişiyi işten çıkaracak

3 bin kişiyi işten çıkaracak
13 Nisan 2013 - 19:30 www.finansgundem.com

Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Siegfried Russwurm uzun zamandır üzerinde çalıştıkları şirketi yeniden yapılandırma programını tanıttı.

Ağırlığı elektrik ve elektronik olan holdingin Almanya'da Kuzey Ren Vestfalye'deki şanzıman üreten fabrikasından 500 işçi çıkarması bekleniyor. Motor üretiminin Bad Neustadt'tan Çek Cumhuriyeti'ne kaydırılması ile de 200 kişinin işsiz kalacağı üzerinde duruluyor. Tasarruf tedbirleri bununla da kalmayacak. Sanayi alanındaki idari kadrodan da 2 bin 200 işyerinin tehlikede olduğu belirtiliyor. Bu sayının tam olarak hangi bölgede ve hangi işyerinden olacağı konusunda henüz açıklama yapılmadı.
Kâr marjını yüzde 12'den 14'e çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Russwurm "Bu hedefi ısrarlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Rekabet gücümüzü artırmak ve ticari hedefimizi zirvede tutmak için bunu yapmak zorundayız." açıklamasını yaptı. Russwurm, piyasada özellikle sanayi, otomasyon ve yenilenebilir enerji alanlarında kısa süreli zorlu rekabetin kendilerini zorlayacağını da sözlerine ekledi. Siemens patronu Peter Löscher geçen kasım ayında kar marjındaki düşüşten dolayı milyarlık tasarruf tedbirleri alınmasını istemişti. Bu tedbirler çerçevesinde şirket yeni satın almalarda bulunmayacağı gibi şirketlerindeki bürokrasiyi de azaltacak. Çalıştıkları branşlar içinde ağırlığı enerji alanına kaydırarak sadece bu alandan 3,2 milyar Euro kâr yapmayı hedefliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)