BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 aya indirilen hatırlatma dozuyla aşı merkezlerinde yoğunluk oluştu----

3 aya indirilen hatırlatma dozuyla aşı merkezlerinde yoğunluk oluştu

3 aya indirilen hatırlatma dozuyla aşı merkezlerinde yoğunluk oluştu
16 Aralık 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

İzmir'de korona virüs aşılama takvimine göre son dozun üzerinden 3 ay geçen vatandaşlar, hatırlatma dozlarını yaptırmak için aşı merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.

Salgınla mücadele kapsamında yapılan son aşılarının üzerinden 3 ay geçen vatandaşlar, hatırlatma dozu için kent genelindeki hastanelere gelmeye başladı. İzmir'de aşı yapılan merkezlerden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşı Polikliniğinde de yoğunluk gözlendi.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de de Omikron varyantının tespit edilmesinin ardından hatırlatma dozuna karşı ilgi görüldüğünü söyledi.

'Aşı yeterli koruyuculuk sağlıyor'

Şener, çeşitli ülkelerden gelen bilimsel verilerin Kovid-19 aşılarının mevcut Omikron varyantı da dahil şu anda görülen varyantlara karşı yeterli koruyuculuk sağladığını gösterdiğini söyledi. Korona virüs Bilim Kurulunun aldığı kararın önemini vurgulayan Şener, şunları söyledi:

"Son dozun aralığın 3 aya inmesi vatandaşlarda ciddi bir farkındalık yarattığını gözlüyoruz. Bugün sabahtan itibaren hastanedeki aşı birimlerine hatırlatma dozu aşısını yaptırmak için başvuru sayısı arttı. Omikron varyantıyla birlikte günlük aşılama sayılarında tırmanış olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte daha önce aşılanmamız olan hastalarda farkındalık yaratarak önümüzdeki hafta içinde aşı merkezlerine geleceklerini düşünüyorum. Vatandaşların hatırlatma dozunu yaptırmasıyla kanlarındaki antikor seviyesi yükselmiş olacak. Bu da hastalığın hafif oranda geçirilmesini sağlıyor."

Bilim Kurulu'ndan yeni hatırlatma dozu kararı

 

Moderna hatırlatma dozu olarak kullanılacak

 

Düşen antikor seviyesi hatırlatma dozuyla artırılmalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)