BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem28 Şubat'ın bir uygulaması daha sona eriyor----

28 Şubat'ın bir uygulaması daha sona eriyor

28 Şubat'ın bir uygulaması daha sona eriyor
06 Mayıs 2013 - 13:46 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıkladı, 28 Şubat'ta el konan vakıf gayrimenkulleri iade edilecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat sürecinde vakıfların ellerinden alınarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idaresine verilen tüm gayrimenkullerin ilgili vakıflara iade edileceğini söyledi. TBMM'de Vakıflar Haftası nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada Arınç, "1990'dan başlayarak günümüze kadar dağılmasına veya dağıtılmasına karar verilmiş, aralarından cımbızla seçerek değil, tüm vakıfların yeniden bir prosedür dahilinde ihya olmasına imkan sağlıyoruz" diye konuştu. 
1997 yılında zamanın Başbakanı Necmettin Erbakan'ın istifasına yol açan ve 28 Şubat süreci olarak anılan dönemde irticai faaliyette bulunduğu gerekçesiyle bazı vakıfların mallarına el konulmuş ve haklarında kapatılma kararı verilmişti.Yapılacak düzenleme ile vakıfların, kurucularının sembolik katılımıyla tekrar kurulmasına imkan vereceklerini söyleyen Arınç, "Bu vakıfların geçmişte ellerinden alınarak şüphesiz Vakıflar Genel Müdürlüğü idaresine verilen tüm gayrimenkullerini kendilerine iade edeceğiz. Bunu kendimize bir vazife olarak bildik" dedi. Arınç, "Azınlıkların ve farklı inanç gruplarının ellerinden bir şekilde alınmış olan gayrimenkullerinin iadesi ne kadar haklı ve doğru bir keyfiyetse, bizim için de Türkiye'nin geçirdiği zorlu süreçlerde mahkeme kararlarıyla kapatılmış vakıfların yeniden hayat bulmasını temin etmek de öylesine büyük bir mesuvakıf dışında, Türkiye yargısından sonra kendisine başka yol seçmemiş tüm vakıflarımız da bundan istifade edeceklerdir. İsimleri malum vakıflardır. Bize göre 20 civarındadır ama sadece 7'sinin gayrimenkulü vardır. Biz hepsinin açılmasına ve yeniden kanunlar çerçevesinde faaliyette bulunmasına izin ve imkan vereceğiz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)