BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem28 Mayıs seçimlerinin resmi sonucu açıklandı----

28 Mayıs seçimlerinin resmi sonucu açıklandı

28 Mayıs seçimlerinin resmi sonucu açıklandı
01 Haziran 2023 - 11:50 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunun resmi sonuçları YSK tarafından açıklandı. Resmi Gazete'de yayınlanan YSK kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığına da yer verildi.

28 Mayıs'ta yapılan aynı zamanda Türk siyasi tarihinde bir ilk olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi sonuçlarına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, açıklama yaptı.

Yener şunları söyledi:

"14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi birinci turunun ardından, 28 Mayıs'ta ilk defa gerçekleştirilen ikinci tur seçimi gerçekleştirilmiştir. Kısa sürede bu işlemi gerçekleştirilen YSK ve paydaşlarına teşekkür ediyorum.

Kurulumuz seçim takvimi içerisindeki süreçleri izlemiş ve 29-31 Mayıs tarihinde sona eren ikinci oylamasına ilişkin itirazları dün kurulumuz değerlendirmiştir. Söz konusu itirazlar sonuçlandırılmış ve 28 Mayıs seçimlerinin ikinci tur sonuçları ilan edilmek üzere Resmi Gazete'nin mükerrer sayısına gönderilmiştir.

İkinci oylamada katılım oranı toplam yüzde 84,15 olduğu görülmüştür. Bu sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,18 oranında oy aldığı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,82 oy oranına ulaştığı görüşmüştür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği anlaşılmış ve Resmi Gazete'ye gönderilmiştir."

ERDOĞAN'IN MAL VARLIĞI

YSK kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın mal varlığına yer verildi.

Ekonomim.com'un haberine göre Erdoğan’ın iki tanesi Al Baraka Türk, bir tanesi de Ziraat Katılım Bankası ve ‘nezdinde’ başlığıyla toplam 4 ayrı hesapta 1 milyon 883 bin lirası bulunuyor. Mal varlığı tablosunda Mustafa Erdoğan’a ise 5 milyon 390 bin liralık borcu görünüyor.

Üsküdar Kısıklı’da 7 milyon 695’er bin liralık iki hissesi bulunuyor. Güneysu’deki 2 bin m2’lik arazisinin değeri ise 10 bin lira olarak kayıtlara geçiyor.

YSK Başkanı Yener: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmiştir!

 

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı mazbatasını teslim aldı