BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem28 belediyeye kayyum atandı ----

28 belediyeye kayyum atandı

28 belediyeye kayyum atandı
11 Eylül 2016 - 09:29 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 2'si il, 24'ü ilçe ve 2'si belde 28 belediyeye kayyum atandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı 28 belediyeye kayyum atadı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde "İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi. Bu kişiler sabah 09.00 itibariyle görevlerine başladı" denildi. 24' belediyeye PKK, 4 belediyeye FETÖ gerekçesiyle kayyum atandı.

 Kayyum atanan belediyeler arasında Batman ve Hakkari'nin de olduğu belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 2'si il, 24'ü ilçe ve 2'si belde 28 belediyeye kayyum atandığı bildirildi. Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Ağrı'nın Diyadin ilçesi, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinin de kayyum atanan belediyeler arasında olduğu öğrenildi. İşte kayyum atanan belediyeler..

Son dakika haberi: 28 belediyeye kayyum atandı... Kayyum atanan belediyeler

SOYLU AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kanun Hükmünde Kararname yetkisiyle 15 gün içinde 28 belediyenin yönetimi Kandil'de teröristlerde değil milli iradede olacak" demişti.

KHK KAYYUM ATANMASININ ÖNÜNÜ AÇMIŞTI

Darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının 674 sayılı kanun hükmünde kararnamesiyle (kHK) birlikte belediyelere kayyım atanmasının önü açılmıştı. İlgili madde şöyle: "Belediye ve bağlı idare imkanlarının terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağlamak amacıyla yararlanıldığının valilik tarafından belirlenmesi durumunda, terör ve şiddet olaylarına destek olmak amacıyla kullanılan belediye veya bağlı idare taşınırlarına mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulacak" 

Son dakika haberi: 28 belediyeye kayyum atandı... Kayyum atanan belediyeler

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)