BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2.5 milyon çiftçiye elektronik takip----

2.5 milyon çiftçiye elektronik takip

2.5 milyon çiftçiye elektronik takip
31 Ağustos 2013 - 10:11 www.finansgundem.com

Tarım Bakanlığı, köylere ait tüm bilgilerin bulunduğu bir veri takip sistemi hazırlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye’deki köylerin veri tabanını hazırlıyor. İlk ayağı birkaç hafta içinde devreye girecek olan Tarım Bilgi Sistemi ile 81 ilde bulunan köylere ilişkin tüm bilgilere ulaşma imkanı sağlanacak. Star'ın haberine göre, sisteme giriş yapacak olan 2.5 milyon çiftçi, parselini görebileceği gibi ürüne ilişkin bilgileri de elektronik ortamda takip edebilecek. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan köy veri tabanı tam olarak devreye girdiğinde ise Türkiye’nin en ücra köşesinde bulunan köy hakkındaki istenilen detaylı bilgilere anında ulaşılabilecek.
Turizm için de kullanılacak
Traktör sayısından ekilen ürünlere, arazi büyüklüklerinden desteklemelere kadar tüm bilgilere erişmek yeni sistemde mümkün hale gelecek. Tarım Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı ile ortak yürüttüğü çalışma, köy turizmi açısından önemli. Köy halkı evlerini, odalarını isterlerse sistem üzerinden kiraya verebilecek. Haritaların da yer alacağı sistemde, yatırım yapmak isteyenler hangi alanda ne yatırımı yapabileceklerini öğrenme imkanına da kavuşacak. Tüm tarım bilgi sisteminin bitmesinin 1 yılı alabileceğini ifade eden üst düzey bir Bakanlık yetkilisi “Google gibi, çiftçi açtığında kendi parselini görecek. Bazı işlemlerini internet üzerinden yapabilecek” dedi. Sistemdeki bilgilerin üzerine her yıl yenilerinin eklenebileceğini aktaran Bakanlık kaynakları, sistemin gıda ürünlerinin izlenmesine de katkı sağlayacağını ifade etti. Rekolte tahminleri, kullanılan gübre miktarları, bitkisel ve hayvansal ürünlerin hastalıkları ve bu hastalıklara karşı yapılan mücadeleler de sistem üzerinden takip edilebilecek.
ARŞİVLER DİDİK DİDİK İNCELENDİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bugünlerde sistemin güvenliğine ilişkin de çalışma yürütüyor. Projenin veri tabanı oluşturma aşamasında birçok kurumun arşiv kayıtlarından mevcut veriler toplandı. Bu veriler üzerinde Coğrafi Bilgi Sistemi analiz ve eşleştirme yöntemleri ile koordinat ve kod bazında tekilleştirme yapıldı. Şu anda sistemde köy noktaları, il, ilçe ve köy sınırları, köy yolları ve akarsu verileri, güncellenebilir formatta yüklendi. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan TarBil, LULUCF, Statip, IACS, Zeytin Ağacı Sayımı, Bağ Alanları, Nitrat Direktif, Toplulaştırma, Toprak Analizi Laboratuvar Sistemi gibi projelerin tamamlanmış olan dinamik ve statik veritabanı tabloları, Köy Veritabanı bilgi sistemine entegre edilecek. Bu projelerin verileri köy bazında takip edilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)