BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'25 milyar dolarlık satınalma olur'----

'25 milyar dolarlık satınalma olur'

'25 milyar dolarlık satınalma olur'
13 Şubat 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

Ünlü & Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, 2013'e ilişkin beklentilerini açıkladı

Ünlü & Co’nun 2013 yılı beklentilerine ilişkin toplantıda konuşan ve 2013 yılında özelleştirmelerin aktif olacağını tahmin ettiklerini söyleyen Ünlü, “Özelleştirmeler dışında iç piyasadaki canlanmayı takiben Türkiye’nin demografisini yansıtan perakende, tüketici malları gibi sektörlerde önemli alım-satımlar olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Özelleştirme portföyünde bu yılki beklenen satışlar arasında, Milli Piyango, elektrik dağıtım bölgeleri, Hamitabat Elektrik Üretim, termik santral ihaleleri ve Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türk Telekom ve THY’nin olası ikincil halka arzları bulunuyor.
1-1.5 milyar $’lık işlem
Halka arzlar alanında yılın ilk yarısının blok satışlar ve ikincil satışlar ile geçebileceğini söyleyen Ünlü, “İkinci yarı için bizim de üzerinde çalışmaya başladığımız halka arzlar var” dedi.
Ünlü, bu yıl şirket alım-satımında 1-1.5 milyar dolar işleme aracılık edeceklerini ayrıca proje finansmanı, orta vadeli kredi temini alanlarında 500-750 milyon dolarlık işlemde yer almayı hedeflediklerini söyledi.
Bu sene ikinci private equity fonlarının kapanışını nisan-layıs ayı gibi tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Ünlü, “400 milyon dolarlık fonun ilk kapanışını yaparak yatırımlara başlamayı hedefliyoruz” dedi. Şirket ilk private equity fonu ile Fida Film, Bizim Toptan ve Natura Gıda’ya yatırım gerçekleştirmişti.
Teknoloji yatırımları
Sorunlu krediler alanındaki şirketleri İstanbul Varlık’taki portföylerinin 250-300 milyon lira olduğunu söyleyen Ünlü, bu alandaki yatırımlarını yüzde 30-35 artırmayı amaçladıklarını söyledi.
Ünlü ayrıca, teknoloji şirketlerine yatırım yapan ve yüzde 30 ortak oldukları 212 Capital Partners fonuyla 3-4 yeni yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.
ÜNLÜ & CO’NUN 2013 TAHMİNLERİ
Büyüme % 4.5
Enflasyon % 7.7
Cari açık /GSYH %8.1
Dolar/TL 1.905
Euro/TL 2.400
Faiz %8.1
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)