BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2027 yılına kadar 14 milyon iş yok olacak----

2027 yılına kadar 14 milyon iş yok olacak

2027 yılına kadar 14 milyon iş yok olacak
01 Mayıs 2023 - 16:01 www.finansgundem.com

Ekonomistler, teknoloji ve yavaş ekonomik büyümenin 2027 yılına kadar dünya çapında 14 milyon işi yok edeceği konusunda uyardı.

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, teknoloji ve yeşil geçiş işgücü piyasalarını bozdukça , dünyadaki işlerin yaklaşık dörtte biri önümüzdeki dört yıl içinde değişecek.

Toplamda 83 milyon iş ortadan kaldırılacak, sadece 69 milyon yeni rol yaratılacak ve 14 milyon açık bırakılacak. Bu, genel iş piyasasında yüzde 2'lik bir daralmaya eşdeğer olacak. İklim değişikliğiyle mücadele etme dürtüsü yeni işler getirirken, düşük büyüme, yüksek enflasyon ve arz kıtlığı gibi ekonomik zorluklar onları aşındıracak.

CNN Türk'de yer alan habere göre, dijitalleşme aynı zamanda büyük bir işgücü piyasası karmaşası yaratacak. Bireysel bir işçinin becerilerinin yaklaşık yarısının modern işgücü için güncellenmesi gerekecek.

WEF genel müdürü Saadia Zahidi şunları söyledi:

"Hükümetler ve işletmeler, bireylerin çalışma hayatının geleceğinin merkezinde olmasını sağlayabilecek eğitim, yeniden beceri kazandırma ve sosyal destek yapıları aracılığıyla geleceğin mesleklerine geçişi desteklemek için yatırım yapmalıdır."

İFM'nin tamamı 5 ay içinde açılacak!

 

Almanya’ya giden Türk doktor sayısında yüzyılın rekoru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)