BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık2020 bankacılık sektörü için yükseliş yılı olacak----

2020 bankacılık sektörü için yükseliş yılı olacak

2020 bankacılık sektörü için yükseliş yılı olacak
03 Ocak 2020 - 09:22 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben: 2020 yılı bankacılık sektörü açısından canlanma ve yükseliş dönemi olacak

2020 yılının sektör açısından canlanma ve yükseliş dönemi olacağını belirten BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, “2020'de yatırımların ve ihracatın artış gösterdiği, turizm başta olmak üzere hizmet sektöründeki olumlu gelişmelerin yaşandığı ve böylece istihdamın artış gösterdiği bir yıl olacağını bekliyoruz" dedi. Bankacılık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akben şöyle konuştu: “Son bir yıllık dönemde, Türk bankacılık sistemi, özellikle Ağustos 2018'de karşılaşılan dalgalanmalara karşı sermaye ve likidite yeterliliği açısından dayanıklılığını kanıtladı. 2016'da turizm şirketlerini yaşatmak için bir kısım düzenlemelerimizde esnetmeler olmasaydı, izleyen yıllarda güçlü ve sağlıklı büyüme sağlanması bir yana, bugün geldiğimiz noktada bu kadar turisti ağırlayacak tesis bulamakta zorlanabilirdik."

"Ekonomik iyileşme, banka bilançolarında daha kaliteli aktif yapısı, daha güçlü sermaye ve sürdürülebilir karlılığa destek olacak" diyen BDDK Başkanı şöyle devam etti: "2020'de sektörün takibe dönüşüm oranının azalarak tarihsel seviyelere doğru yakınsayacağını bekliyorum. Yatırımcılar açısından cazibesini korumaya devam eden bankacılık sektörümüze yeni kuruluş ve faaliyet izni için gelen başvurular önümüzdeki yıl da kurumumuz tarafından değerlendirilmeye devam edecek."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)