BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMGK'dan ABD yönetimine PYD'ye zırhlı araç tepkisi----

MGK'dan ABD yönetimine PYD'ye zırhlı araç tepkisi

MGK'dan ABD yönetimine PYD'ye zırhlı araç tepkisi
31 Ocak 2017 - 23:07 www.finansgundem.com

MGK'nın 2017 yılındaki ilk toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan açıklamada, isim verilmeden ABD'nin terör örgütü PYD'ye verdiği desteğe tepki gösterildi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen 2017'nin ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 8 saat sürdü.

Toplantıda, PKK’nın Suriye kolu PYD’ye açık destek veren ve son olarak örgüte yeni zırhlı araçlar tahsis edildiğini doğrulayan ABD yönetimine isim vermeden tepki gösterildi.

MGK sonrası yapılan açıklamada, ABD’ye yönelik tepki, “Terör örgütlerinin muhatap olarak kabul edilip, bu örgütlere çeşitli usullerle silah yardımında bulunulmasının, terörün güçlenmesine ve yayılmasına zemin hazırladığı belirtilmiştir” ifadesiyle vurgulandı.

Yurtiçi ve yurtdışında terörle mücadelenin ayrıntılı şekilde görüşüldüğü MGK’da Türkiye’nin asimetrik saldırılarla karşı karşıya kaldığı ifade edilerek, “Bu saldırılara karşı, yurt içinde ve yurt dışında gereken her türlü tedbirin alınması konusundaki kararlılığımız teyit edilmiştir” denildi.

MGK’da, Kıbrıs konusu da görüşüldü. Bildiride Kıbrıs’la ilgili, “Kıbrıs meselesine çözüm bulunması için Cenevre’de yapılan görüşmeler kapsamlı şekilde ele alınmış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunması hususunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir” görüşüne yer verildi.

Açıklamada, Astana'daki Suriye görüşmeleri için de şu ifadeler yer aldı:

"Suriye’de gerçekleştirilen ateşkesin korunması ve güçlendirilmesi ile Astana Toplantısı ayrıntılı şekilde ele alınarak, Türkiye'nin, siyasi geçiş sürecinin başlatılmasına yönelik çabalarını ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceği kaydedilmiştir."

ABD'den PKK'nın Suriye kolu PYD'ye zırhlı araç

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)