BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık2013 yılı büyüme hedefimiz yüzde 18----

2013 yılı büyüme hedefimiz yüzde 18

2013 yılı büyüme hedefimiz yüzde 18
13 Aralık 2012 - 11:27 www.finansgundem.com

Bank Asya Genel Müdürü Çelik, 2013 yılında kredi ve mevduatta büyüme hedeflerinin yüzde 18 olduğunu söyledi

2012 yılında mevduat ve kredilerde beklentinin üzerinde büyüdüklerini belirten Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, 2013 yılında kredi ve mevduatta büyüme hedeflerinin yüzde 18 olduğunu söyledi.
2012 yılını bankacılık sektörü ve Bank Asya açısından değerlendiren Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, 2013 yılında kredi ve mevduatta büyüme hedeflerinin yüzde 18 olduğunu söyledi. 2012 yılını hedeflediklerinin üzerinde bir büyüme oranıyla tamamladıklarını belirten Abdullah Çelik, “Kredi ve mevduatta yüzde 17 olarak belirlediğimiz hedefimiz, yüzde 20 olarak gerçekleşti. KOBİ Bankacılığı’nda yüzde 70 büyüdük. Türkiye'de, sektörde bu ulaşılması çok zor bir rakam." dedi.
2013 yılında asıl yıldızın ihracatçılar olacağını ifade eden Çelik, "Merkez Bankası kuru yüksek tutacağını söyledi. Bu ihracatçıların önünü açacak. Biz de Bank Asya olarak, özellikle ihracatçı KOBİ'lere ulaşmayı hedefliyoruz. İhracat yapan illerde büyümek, 2013 hedeflerimiz arasında" dedi.
“KOBİ Bankacılığı ve Bireysel Bankacılığın payı artacak”
Bankamızda Bireysel ve KOBİ Bankacılığı'nın Kurumsal ve Ticari Bankacılığa göre ağırlığının artacağını ifade eden Abdullah Çelik, “Bank Asya'da Kurumsal ve Ticari Bankacılık’ın toplam kredi portföyündeki payı, 2012 yılı sonunda yüzde 40'lara, 2013'te ise yüzde 36-37'lere düşecek. Hedefimiz Bireysel ve KOBİ Bankacılığı'nda da bu bağlamda artış sağlamak. Şubelerimizi de bu çerçevedeözellikle merkezde, KOBİ'lere ve müşterilere ulaşabileceğimiz noktalarda açıyoruz" dedi.
Şubeleşmeye 2013 yılında da devam edeceklerini belirten Abdullah Çelik sözlerine şöyle devam etti: “2013'te ilk etapta 25 şube açıp sonrasında en kısa zamanda 300 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 2012 yılında şube ve ATM sayımızı artırdık. Ayrıca, katılım bankası olarak 2 milyon adetle dünyada en çok kredi kartına sahip bankayız. Son 1.5 yılda 175 şubeden, 250 şube sayısına ulaştık. Bu çerçevede yeni insan kaynağı istihdamı da sağladık. Personel sayımız şu an itibarıyla 5044 kişiye ulaştı."
"Yurtdışı her zaman radarımızda olacak. Asya Bölgesi yükselen değer"
Abdullah Çelik yurtdışı planlarının 2013'te de süreceğini belirterek,"Geçtiğimiz aylarda Erbil'de ilk yurtdışı şubemizi açtık. Hindistan'da temsilcilik açan ilk katılım bankası biziz. Moritanya, Gine, Senegal ve Nijer'de faaliyet gösteren 4 adet bankayı bünyesinde toplayan Tamwell Africa Holding S.A.’da iştirakimiz bulunuyor. Yurtdışı her zaman radarımızda olacak. 2013'te yurtdışı planlarımızda daha çok doğuya odaklanacağız. Asya yükselen değer" dedi.
Yüksek büyüme potansiyeli, genç nüfusu, gelir düzeyi, gelir dağılımı, ülkenin katılım bankacılığına hazır olması ve ülkedeki bankacılık faaliyetlerinin yurtdışı yatırımlarında değerlendirdikleri öncelikli kriterler olduğunu söyleyen Çelik, Türkiye'nin de bu kriterler çerçevesinde değerlendirildiğinde, bankacılık açısından oldukça iyi bir pazar olduğunu söyledi.
2012, iştirakler yılı
Bank Asya'nın 2012 yılında gerçekleştirdiği iştirakleri değerlendiren Çelik, "2012 önemli iştirak yatırımları yaptığımız bir yıl oldu. Türkiye’nin ilk faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik faaliyetlerine başladı ve 6 ay kadar kısa bir sürede 30 binin üzerinde müşteriye ulaşarak, sektörün önemli oyuncuları arasında yer alacağını gösterdi" dedi.
Yıl sonuna kadar faaliyete başlayacak olan Asya Menkul Değerler A.Ş. ile de şirketlerin sermaye ve fon gibi ihtiyaçlarını karşılamaya aracılık edeceklerini belirten Çelik şunları söyledi: "Bu sayede müşterilerimize kurumsal finansman hizmeti sunacağız, halka arzlarına aracılık edeceğiz. Bank Asya olarak kendimiz de pozisyon alabilir, şirketlere ortak olabiliriz."
"Yakın gelecekte teknoloji ihracı yapacağız”
Teknolojiye büyük önem verdiklerini belirten Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, "Tüm yazılımlarımız (ATM, kredi kartı, ana sistem) kendi bünyemizde geliştirilmektedir. Bu yazılımları geliştirirken, tüm dünyanın kullanabileceği şekilde hazırlıyoruz. Dünyada bizden daha iyi Katılım Bankacılığı yazılımı olan ülke bulunmamakta. Bu teknolojimizi de ülke sınırları dışına taşımak istiyoruz." dedi. Bank Asya teknoloji ekibinde 250 mühendis istihdam edildiğini söyleyen Çelik, "Teknoloji yatırımlarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde ayrı bir şirket kurarak teknoloji ekibimizi Teknopark'a taşıyabiliriz" diye konuştu.
2-3 ay içinde SUKUK ihraç edecek
Katılım Bankacılığı’nı değerlendiren Abdullah Çelik, 2012 yılında Katılım Bankaları’nın iyi bir büyüme performansı yakaladığını  şubeleşme, talep, arz ve hizmet kalitesinde artış sağlandığını kaydetti. 2012'de açık piyasa işlemlerine üye olunduğunu söyleyen Çelik, bu durumun, likidite problemini ortadan kaldırdığını söyledi. 2012 yılında Katılım Bankacılığı’nda yeni bir enstrüman olarak kullanılmaya başlanan SUKUK'un, sektörde büyük bir ivme yarattığına değinen Çelik, "Bank Asya olarak 100-150 milyon TL SUKUK ihracımız başladı. 200-300 milyon dolar karşılığı yabancı para SUKUK ihracımız ise önümüzdeki 1-2 ayda başlayacak" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)