BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak2. el beklentileri aştı----

2. el beklentileri aştı

2. el beklentileri aştı
21 Şubat 2013 - 17:28 www.finansgundem.com

ABD'de ikinci el konut satışları Ocak ayında yükselerek sektördeki toparlanmanın devam ettiği sinyallerine bir yenisini ekledi

ABD'de ikinci el konut satışları Ocak ayında yükselerek 2007 yılından bu yana en iyi yılını yaşayan sektörde ivmenin hızlandığını gösterdi.
İkinci el konut satışları yüzde 0.4 yükselerek yıllık 4.92 milyonluk orana yükseldi. Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise 4.9 milyonluk bir orana işaret etti. ABD'de boş konutların sayısı 1999 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.
Konut sektöründeki toparlanma istihdam piyasasında gösterilecek daha hızlı gelişme, daha düşük haciz oranı ve krediye daha kolay erişime bağlı. Öte yandan rekor düşük seiyedeki mortgage oranları ve fiyatların dayanıklı bir şekilde yükselmesi, alıcıları piyasaya çekebilecek diğer faktörler olarak görülüyor.
New York'ta bulunan Credit Agricole CIB ekonomisti Robert Rosener, "Konut sektörü, ekonominin parlak bölgesi olmaya devam edecek. Düşük mortgage oranları konuta yönelik talebin artmasına yardımcı oluyor. Fiyatların biraz daha artmasıyla piyasaya yeniden güven geliyor" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)