BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık2 bin bankacı işe alınacak----

2 bin bankacı işe alınacak

2 bin bankacı işe alınacak
05 Şubat 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

AMB'den gücünü ikiye katlaması istendi

Avrupa Merkez Bankası için hazırlanan gizli bir çalışmaya göre Euro Bölgesi'nde ortak bankacılık birliğinin uygulamaya koymak için AMB'nin gücünü ikiye katlaması ve 2 bin kişilik bankacılık denetimi personelini işe alması gerekecek.
İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan haberde, Mario Draghi ve AMB yönetim kurulunun talimatı ile geçtiğimiz ay hazırlanan raporun, Frankfurt'un bankacılık denetimindeki üst rolünü yerine getirmek ve itibarını koruması için hızlı bir şekilde bu yapının inşa edilmesi gerektiğine işaret ettiği belirtildi.
AB liderleri Euro Bölgesi'ndeki borç krizine neden olan yapısal sıkıntıları çözmek için bankacılık birliği kurmayı hedefliyor. Piyasalarda 1 aydır devam eden rallinin aniden sonlanmasıyla eurodaki piyasa güvenini koruma ihtiyacı aciliyet kazandı. Yatırımcılar Madrid'deki rüşvet skandalı ve İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin seçimlerde yeniden boy göstermeye başlaması üzerine bölgeden paralarını çekmeye başladı.
Financial Times'a konuşan iki kaynak, Promontory Financial Group tarafından hazırlanan raporun 2014'te yeni görevler üstlendiğinde AMB'nin ihtiyacı olacak hamleleri ortaya koyduğunu söyledi. Ancak AMB'ye yakınlığıyla tanınan bir kaynak, çalışmanın bağlayıcı olmadığını belirtti.
Promontory, kararların daha objektif olması adına denetim komisyonundaki ulusal temsilcilerin ulusal bankalarına ilişkin kararlarda çekimser kalmasının istenmesini önerdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)