BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1988 doğumluların bedelli umudu Erdoğan----

1988 doğumluların bedelli umudu Erdoğan

1988 doğumluların bedelli umudu Erdoğan
10 Aralık 2014 - 09:50 www.finansgundem.com

1 Ocak 1988 doğumluları dışında diğer 1988 doğumluların bedelli askerlikten yararlandırılmaması eşitsizliğe neden oldu

Bedelli Askerlik Kanun Tasarısı Meclis’te yoğun tartışmalar arasında gece 3’te kanunlaştı. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dile getirdiği bedelli askerlik 1 Ocak 1988 ve öncesi doğumluları kapsayacak şekilde ve bedeli 18 bin TL olarak Meclis’ten geçti.
Meclis’te tasarı oylanırken HDP Grubu Meclis’i terketti.  AK Parti, CHP ve MHP grubu tasarının oylanmasına katıldı.
CHP’nin verdiği önergeler bir bir reddedildi. CHP, 1 Ocak 1988’lilerin bedelli askerlik yapıp diğer 1988 doğumluların bedelli askerlik yapamamasının yanlış olduğunu ve tüm 1988 doğumluların bedeli askerlik yapması gerektiğini öne süren önerge Meclis’te reddedildi.
Meclis koridorlarında AK Partili vekiller CHP’nin 1988’liler üzerinden prim yapacağını ve bu yüzden önerge sunduğunu konuştu. Bunun yanı sıra 1988’lilerin bedelli askerlik yapamamasının Anayasal eşitsizliğe neden olması nedeniyle AK Partili vekiller kanunun olduğu haliyle geçirildiğini, bundan sonra takdirin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olduğunu aralarında konuştu.

TEK ŞANS CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan bedelli askerlik kanununa ilişkin yürürlüğe girmesi için kanunu onaylaması gerekiyor. Bundan sonra izlenecek yolda anayasal eşitsizlik olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan yasayı veto edip Meclis’e geri gönderebilir. Meclis ise tekrar görüşerek gerekli düzeltmeleri yapıp ya da aynen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iade edebilir. Eğer aynen iade ederse kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanacak ya da Anayasa Mahkemesi’ne gönderilecek. Bu durumda 1988 doğumluların tek şansı Cumhurbaşkanı Erdoğan kaldı.
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)