BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin150'nci yıla özel kutlama----

150'nci yıla özel kutlama

150'nci yıla özel kutlama
16 Kasım 2013 - 07:57 www.finansgundem.com

Boğaziçi Üniversitesi, 29 Kasım’da 150’nci yılını görkemli bir galayla kutlamaya hazırlanıyor

Boğaziçi Üniversitesi, mezunlarla ilişkileri güçlü tutmak ve bağış kültürünü yaygınlaştırmak için yapacağı galada Sezen Aksu sahne alacak, Cem Yılmaz ise minik bir müzayedeyi sunacak. Cem Yılmaz’ın satacakları arasında kendisiyle yemek de bulunuyor.
Boğaziçi Üniversitesi, 29 Kasım’da 150’nci yılını görkemli bir galayla kutluyor. İlk kez yapılan galanın gelenekselleşmesi ve her yıl tekrar edilmesi planlanıyor.
Rahmi Koç, Tansu Çiller, Cem Boyner, Güler Sabancı, Orhan Pamuk gibi önemli isimlerin mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi, gala ile mezunlarla ilişkileri güçlendirmeyi ve bağış geleneğini yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “14 bin öğrencimiz, 54 bin mezunumuz var. Temsil ettiğimiz değerleri bütün paydaşlarımızla, öğrencilerimizle paylaşmak istiyoruz. Birlikte büyümek istiyoruz” diyor.
İLGİNÇ MÜZAYEDE
Boğaziçi’nin galası akademik kadro ve mezunların seferberliğiyle gerçekleşecek. Swissotel’deki 600 kişilik galanın sponsoru Hüsnü Özyeğin. Hürriyetin haberne gre, Organizasyonun başını çeken ise Sunset’in sahibi ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Barış Tansever. Sunucu Jülide Ateş. Müzayedeyi sunacak mezun Cem Yılmaz. Sadece, şarkılarıyla geceyi renklendirecek Sezen Aksu ise Boğaziçi mezunu değil.
500 DOLARA DAVETİYE
Davetiyeleri 500 dolardan satılan geceye mini müzayede damga vuracak. Cem Yılmaz’ın açık artırmaya sunacakları arasında kendisiyle ve Hüsnü Özyeğin ile yemeğe çıkmak da var. Müzayedede satışa çıkacaklar arasında en ilginçleri şöyle: Yurtlarda öğrenci odalarına isim vermek. Beş yıllığına bağışçının adını taşıyan eğitim bursu. Şu anda mezunlardan Bülent Ecevit, Tansu Çiller ve Cem Yılmaz’ın isminin yer aldığı konser salonu Albert Long Hall’da koltuklara isim vermek.
Entelektüel dalga yaratacak
Boğaziçi Üniversitesi Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, tekrardan mezunlara ulaşmak istediklerini belirterek şu bilgileri aktarıyor: “Biz bu gala ve etkinliklerle de entelektüel bir dalga yaratmak niyetindeyiz. ‘Okula Dönüş’ isimli bir proje başlatmıştık. Mezunların katıldığı etkinlikler, sohbetler yapıyoruz. Bir değerler bütünü var ve mezunların bilgileri, tecrübeleri ve know-how’larından faydalanmak istiyoruz. Onlardan beslenmek istiyoruz.”
Bağış kültürü artmalı
Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, mezun destekli kamu üniversitesi modelini önererek, “Boğaziçi Üniversitesi’nin finansman mekanizmasını mezunlarla çeşitlendirmeyi önemsiyorum. Batıda bu modele sahip çok başarılı örnekler var. Örneğin Yale’in bütçesi 2.82 milyar dolar ve 190 milyon dolar bağış alıyor. 3 milyar dolar bütçeli Minnesota’ya 340 milyon dolar bağış yapılıyor. Yani bütçelerinin yüzde 10’u bağışlardan geliyor. Bizde de bağış kültürü artmalı” diye konuşuyor.
Ünlü mezunları
150 yılı geride bırakan Boğaziçi Üniversitesi’nin mezunları arasında Türkiye ve dünyada siyasetten ekonomiye, sanattan spora pek çok alana yön veren isimler var. Çok uzun listeden seçtiğimiz birkaç örnek şöyle: Rahmi Koç, Semahat Arsel, Tansu Çiller, Suna Kıraç, Burhan Karaçam, Ömer Dinçkök, Erkut Yücaoğlu, Cem  Boyner, Güler Sabancı, Enis Berberoğlu, Nuri Bilge Ceylan, Orhan Pamuk, Haldun Dormen, Gence Erkal, Ahmet Davutoğlu, Ömer Dinçkök, Feyyaz Berker, Halis Komili, Nihat Gökyiğit, Oya Eczacıbaşı, Cem Kozlu, Sedat Ergin, Murat Ülker, Ümran Beba, Galip Yorgancıoğlu.
Osmanlı’nın 60 Cumhuriyetin 90 yılı
Boğaziçi Üniversitesi, Robert Koleji geleneği üzerine kuruldu. Kökleri 1863’e kadar gidiyor. Osmanlı’nın son 60 yılına, Türkiye Cumhuriyeti’nin ise 90 yılına tanıklık eden Boğaziçi Üniversitesinin ne ifade ettiğini Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu şöyle anlatıyor: “Her şeyden önce açıklık ve özgürlüktür. Tüm renkleriyle, sesleriyle, mücadeleleriyle, olanca karmaşıklığıyla evrene açılan bir penceredir. Her türlü önyargıdan arınmış bir yaşam kültürüdür. Farklılıkları görüp, tanıyıp, saygı gösterip; onlarla birlikte yaşama, eğlenme, öğrenme ve bir arada olma küytürüdür Boğaziçi... Siyaset dışı, siyaset üstüdür duruşu... Bağımsız bir kültürdür Boğaziçi... Manzaradan değil topraktan...”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)