BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem150 milyoneri dolandıranlar hakim karşısına çıkıyor----

150 milyoneri dolandıranlar hakim karşısına çıkıyor

150 milyoneri dolandıranlar hakim karşısına çıkıyor
03 Şubat 2020 - 21:31 www.finansgundem.com

Geçen yıl Fransa tarihinin en kapsamlı dolandırıcılık hikayesine imza atan 7 zanlı yarın hakim karşısına çıkıyor.

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Geçen yıl Fransa tarihinin en kapsamlı dolandırıcılık hikayesine imza atan 7 zanlı yarın hakim karşısına çıkıyor. Fransa’nın eski Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın maskesini yaparak 150 milyoneri birden dolandıran 7 dolandırıcı yarın yargılanmaya başlanacak. Taktıkları maske ile ünlü isim ve milyonerlerden milyonlarca Euro alan Fransız-İsrail vatandaşı 54 yaşındaki Gilbert Chikli ve 35 yaşındaki Anthony Lasarevitsch’in grubun lideri olduğu ifade ediliyor.
 
MONAKO PRENSİ’NİN MASKESİNİ DE YAPMIŞLAR

2015'ten bu yana devam eden organize işlerde zanlılar, "bakan" maskesi takarak video konferansla hedef kişilere ulaşıyor. Fransız devletinin geri ödeme vaadiyle "gizli operasyon" için fon aradığını, paranın genellikle fidye ödemeleri veya terörle mücadele operasyonları için olduğunu söyleyen zanlıların dolandırdığı isimler arasında Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç’ta bulunuyor. Kıraç’ın zanlılara 4.1 milyon euro kaptırdığı ifade ediliyor.

2005 yılında da benzer organizasyonlara imza atan Chikli, 7 yıl hapis cezası almıştı. Fransa’da Je Compte Sur Vous"  (Sana Güveniyorum) adlı filme de konu olan dolandırıcılık lideri Chikli’nin evinde Monako Prensi Albert'in de silikon maskesi bulunmuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vaybe04 Şubat 2020 09:42

    Nasıl bir aidiyet duygusu, Fransa eski dış işleri bakanı arayınca trak çıkartıyorsun 4.1 milyon Euro. Şurda Elazığ depremine aynı bağışı yap desen yapmazlar.

  • JANJAKRUSO04 Şubat 2020 11:21

    Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş