BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin1.5 milyon rubleyi farkında olmadan yaktı----

1.5 milyon rubleyi farkında olmadan yaktı

1.5 milyon rubleyi farkında olmadan yaktı
19 Nisan 2019 - 06:07 www.finansgundem.com

Rusya’nın Bryansk şehri sakini farkında olmadan ev almak için biriktirdiği 1.5 milyon rubleyi (yaklaşık 137 bin TL) yaktı

Rusya'da bir adam, ev almak için biriktirdikleri 1.5 milyon rubleyi, eşinin kendisinden habersiz olarak sakladığı eski koltukla birlikt yaktı. 

Rusya Merkez Bankası Bryansk Şubesi uzmanı Lyudmila Gritsuk’un yerel medyaya anlattığına göre, adam bir apartman dairesi almak için yıllardır biriktirdiği parayı bir çaydanlık içinde saklıyordu. Eşi, adama hiçbir söylemeden parayı çaydanlıktan çıkarıp eski bir koltuğa sakladı.

Bir süre sonra adam, içinde para olduğundan bihaber ihtiyaçları olmayan bu eski koltuktan kurtulma kararı alarak onu bahçeye çıkarıp yaktı. Adam, koltukta para olduğunu çok geç öğrendi.

Gritsuk, 1.5 milyondan sadece 117 bin rublenin kurtarıldığını söyledi.

Olayın ne zaman yaşandığını belirtmeyen uzman, bu hikayeyle Rusya’da hasar görmüş para değiştirme kurallarına örnek gösterdi. Gritsuk, Merkez Bankası’nın ancak en az yüzde 55 oranında korunan banknotları telafi ettiğinin altını çizdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)