BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem112 bin esnaf içki mağduru----

112 bin esnaf içki mağduru

112 bin esnaf içki mağduru
26 Mart 2013 - 00:59 www.finansgundem.com

İçki satan bayilerin ruhsatlarının 1 Nisan’a kadar yenilenmesi gerekiyor. Ancak bürokratik engeller nedeniyle 112 bin esnaf yeni ruhsat alamadı

Türkiye çapında içki ve sigara satan 170 bin esnafın ruhsatlarını, 1 Nisan’a kadar yenilenmesi gerekiyor. Ancak bu yıl daha da artan bürokratik engeller nedeniyle, 112 bin esnaf yeni ruhsat alamadı. 1 Nisan’a kadar ruhsatlar yenilenmediği taktirde bakkal, büfe, market gibi çok sayıdaki iş yerinde içki ve sigara saıışı yapılamayacak.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ilişkin ruhsatların yenilenmesi için son tarihin 1 Nisan olduğunu belirterek, bitime bir hafta kalmasına rağmen perakende satış noktalarının sadece yüzde 35’inin ruhsat yenileyebildiğini söyledi.
Palandöken, ruhsatlarının yenilenmesi sürecinde sıkıntı yaşandığını da bildirdi ve ‘’ Ruhsat uzatımı süreci; bu yıl, geçmiş yıllara kıyasla ek şartlar içeriyor. Bu ek şartlar, ruhsat uzatımının daha uzun bir sürede tamamlanmasına neden olmakta. Bürokratik zorluklaı ortadan kaldırılarak esnaf rahatlatılmalı, Aksi takdirde, süre uzatımını tamamlayamayan on binlerce esnaf, bu ürünleri satamayacak.’’ dedi.


 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Derya iğci26 Mart 2013 09:41

    Devlette alkol ve sigara satılmamasını istiyor bürokratik şartları koyan da hükumet değil mi? Amaçlarına ulaşıyorlar.Büyük balık küçük balığı yutar.