BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem11 Büyükşehir belediye başkanından hükümete çağrı----

11 Büyükşehir belediye başkanından hükümete çağrı

11 Büyükşehir belediye başkanından hükümete çağrı
26 Mart 2022 - 17:55 www.finansgundem.com

Düzenli aralıklarla bir araya gelen İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Tekirdağ ve Hatay büyükşehir belediyelerinin başkanları Aydın'da buluştu.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, Aydın’da bir araya geldi. Hükümete seslenen başkanlar, Rusya-Ukrayna Savaşı’na, gıda krizine ve geçen yıl orman yangınlarına müdahale konusunda yaşanan aksaklıklara dikkat çekerek acil toplantı çağrısında bulundu.

Aydın buluşmasında pandemi, savaş, iklim krizi ile gıda, enerji ve petrol ürünlerinde fiyat artışının yaşandığı son dönemde özellikle tarım alanında yaşanan güncel gelişmeler ele alındı. Gelecek yıllarda yaşanması beklenen gıda temini sorununun önlenmesi adına büyükşehir belediyelerinin yaptığı ve yapacağı çalışmalar görüşüldü.

TÜRKİYE'NİN GIDA KRİZİ İLE YÜZLEŞTİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, gerek iklim krizi gerekse savaş nedeniyle birçok ülke ve Türkiye'nin gıda kriziyle yüzleştiğine dikkat çekilerek “11 Büyükşehir Belediyesi olarak hükümeti, ülkemizde de büyümekte olan gıda krizini çözmek üzere, belediyelerimizi de içerecek şekilde ulusal bir istişare toplantısı düzenlemeye ivedilikle davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI İŞBİRİLİĞİ ÇAĞRISI

Geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınlarına da değinilerek şunlar söylendi:

Bu yangınlara müdahale ve koordinasyon konusunda sorumluların yeterli donanıma sahip olmadığı gözlemlenmiştir. Büyükşehir Belediyelerimiz, yangınlarda ve doğal afetlerde yerel yönetimlerin, vatandaşlarımızın yanında olduğunu yakından hissettirmiştir. Büyükşehir Belediyelerimizin, yaklaşan yaz ayları öncesinde orman yangını felaketlerine karşı yapacağı ortak çalışmalar değerlendirilmiş ve geçtiğimiz yıl faaliyete geçirilen ‘Orman Bilim Kurulu'nun çalışmalarının yakından takip edileceği konusunda ortak karar alınmıştır. Bu konuda Belediyelerimiz, Valilikler, Orman Bakanlığı yetkilileri ve ilgili kurumlarla acil bir toplantı yapılması gerektiğini belirtiyor, her türlü iş birliğine açık olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz.

'SORUMLU MERKEZİ YÖNETİMDİR'

Yaşanan ekonomik krizin belediyelere etkilerine de vurgu yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

Büyükşehir Belediyelerimiz, zorlu ekonomik koşullara ve anbean yükselen maliyetlere rağmen su, ulaşım ve ekmek fiyatları ile sosyal yardımlarda direnç noktalarını yukarıda tutmaya azami gayret gösterecektir. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir kez daha altını çiziyoruz: Mevcut ekonomik koşullar nedeniyle yapılan ve yapılabilecek tarife değişikliklerinin sorumlusu yerel yönetimler değil, merkezi yönetimdir. Hükümet yetkililerinin, belediyelerin kur kaynaklı zararlarını karşılaması bunun yanında artan gider kalemlerine karşı gelirlerinin de aynı ölçüde artırılacağı çalışmalar yapması gerekmektedir. Millet İttifakı Belediyeleri olarak, önümüze çıkarılan tüm zorluklara ve malum ekonomik koşullara rağmen geleceğimiz için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Milletimiz dünya tarihinde, en zorlu fırtınaların ardından dahi güneşin nasıl doğacağı konusunda deneyimli ve yol gösterici kimliğiyle bilinmektedir. Bizler de bu yol göstericiliğin ışığında, 3 yıllık görev dönemimizde olduğu gibi, özellikle mübarek Ramazan Ayı ve sonrasında da kimseyi ayırt etmeden vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak milletimizin mübarek Ramazan ayını şimdiden kutluyor; bolluk, bereket, mutluluk ve hayırlar getirmesini diliyor; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözünün takipçileri olarak yakın coğrafyamızda yaşanan Ukrayna – Rusya Savaşı'nın da son bulmasını yürekten temenni ediyoruz.

(Sözcü)

Halciler: Sebze meyve fiyatları hallerde belirlensin

 

Sebze fiyatları ne zaman düşer? Tarih verdiler

 

İşsizlik rakamları açıklandı

 

Nebati: Ekonomiyi kurtardık elhamdülillah

 

Motorine bir büyük zam daha geliyor!

 

Bir ilde daha ekmek zamlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)