BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem100 milyonlarca dolar haksız kazanç----

100 milyonlarca dolar haksız kazanç

100 milyonlarca dolar haksız kazanç
14 Ocak 2014 - 03:00 www.finansgundem.com

İran'da tutuklu bulunan Zarrab'ın ortağı Zencani'nin tüm mal varlığını satsa bile devlete borcunu ödeyemeyeceği bildirildi

İran Parlamentosu’ndaki yolsuzlukla mücadele komisyonu üyesi milletvekili İzetullah Yusufyan, Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan İran asıllı Reza Zarrab’ın iş ortağı İranlı işadamı Babek Zencani’nin, İran’daki tüm malvarlığını satsa bile devlete borcunu ödeyemeyeceğini söyledi.

İpek Yezdani'nin Hürriyet'te yer alan haberine göre, Yusufyan, Zencani için “Bu adamın yaptığı yolsuzlukların boyutu bize şunu gösterdi; bu adam İran İslam Cumhuriyeti’ni aptal yerine koymuş” dedi.

YOLSUZLUK MİKTARI ÇOK

Yusufyan, Zencani’nin elde ettiği haksız kazancın 100 milyonlarca dolar seviyesinde olduğunu belirterek, “Şu anda İran’da 30’dan fazla şirketi faaliyet halinde. Bu şirketleri satıp paraya çevirerek devlete olan borcunu ödemeyi düşünüyor. Ancak yolsuzluk yapılan miktar o kadar fazla ki İran’daki tüm malvarlığını satsa bile devlete olan borcunu karşılayamaz” diye konuştu.

Yusufyan, ayrıca Zencani’nin İran Petrol Bakanlığı’na borcunu ödemek için Rusya Merkez Bankası ile Tacikistan Merkez Bankası’ndan salınmış gibi gözüken sahte senet kullandığını savundu. Yusufyan, “Zencani’nin hapisten kurtulabilmesi için tek yol var, o da devlete olan bütün borçlarını ödemek” şeklinde konuştu.  Yusufyan ayrıca önümüzdeki dönemde Zencani’nin çevresindeki başka kişiler hakkında da soruşturma başlatılacağını bildirdi. Zencani’nin BM ve ABD tarafından İran’a uygulanan yaptırımları delerek Türkiye’ye altın karşılığında petrol ve doğalgaz sattığı öne sürülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)