BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'10 yıldan önce bitirelim'----

'10 yıldan önce bitirelim'

'10 yıldan önce bitirelim'
04 Mayıs 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Japonya’nın yapacağı nükleer enerji santralinin yapım süresini kısaltmak için pazarlık yaptı

22 milyar dolarlık bir yatırımdır bu. Böyle bir yatırımın Türkiye’ye gelmiş olması inanıyorum ki çok nemli bir adım olacaktır” dedi.
Fukuşima’da ölenlerin gerek Japon halkının, gerek Türk halkının yüreklerini dağladığını belirten Erdoğan, “Bunlar, olabilecek olaylardır. Ama hayat devam ediyor ve şimdi daha ileri teknolojiyle bu noktada çok daha başarılı adımlar atılıyor” dedi.
Japonya Başbakanı Abe de, Türkiye-Japonya arasındaki nükleer enerji işbirliğinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Sinop Nükleer Enerji Santrali projesinin pürüzsüz ekilde gerçekleştirilmesini, Türkiye’de güvenliğin temin edildiği bir nükleer enerji üretimini başarabileceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı. “Japonya’ya yönelik nükleer enerji programında, projenin gerçekleştirilmesi yönünde bir hak tanındığını işitmekten memnuniyet duyuyoruz” diyen Abe, şöyle devam etti:
Güneş ve ay-yıldız
“Japonya ve Türkiye’nin bayraklarına bakıyorum. Japonya güneş, Türkiye ay ve yıldız. Bir günü düşündüğümüzde, ay, yıldız ve güneş, bunlardan biri eksik olsa bir günü tamamlayamayız. İki ülkenin karşılıklı olarak birbirine ihtiyacı olduğuna, iki ülkenin işbirliğinden büyük neticeler çıkacağına inanıyorum. Bundan sonra da Başbakan Erdoğan ile işbirliği halinde, bölgelerimiz ve dünyamız için katkıda bulunmaya devam etmek istiyoruz.”
Bu arada Başbakan Erdoğan, Marmaray Projesi’nin Japonlarla gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Burada Türkiye’nin şüphesiz ki mühendislik gayreti ortada. Ama Japon teknolojisi bizimle beraber. Boğazın dibinden zemine oturtulmak suretiyle bitirilme noktasına geldi ve mevkidaşıma da teklifi yaptım; 29 Ekim’de burayı bitiyoruz. ‘Cumhurbaşkanımız, mevkidaşımla birlikte burayı açarız’ dedim. İnşallah kendileri de notlarını aldılar. Fevkalade bir durum olmazsa birlikte kendileriyle açarız” diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)