BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi10 milyar dolarlık piyango----

10 milyar dolarlık piyango

10 milyar dolarlık piyango
26 Haziran 2013 - 16:55 www.finansgundem.com

Hazar doğalgazını Türkiye'den Avrupa'da taşıyacak şirket belli oldu

Hazar doğalgazını Avrupa’ya ulaştırmak için sürpriz bir hamleyle Trans Anadolu Boru Hattı Projesi’ne start veren Türkiye ve Azerbaycan, 10 milyar dolara mal olması bekleyen boru hattının yapımına 2014 yılında başlamayı planlıyor.
Hürriyet'ten Merve Erdil'in haberine göre gazı Azerbaycan’dan Türkiye’ye taşıyacak dev projenin ikinci etabı, belli bir miktarın da Avrupa’ya taşınması olacak. Şahdeniz 2 Konsorsiyumu, Türkiye sınırından başlayarak Avrupa’ya gazı taşıyacak şirketi TAP olarak seçti. Resmi karar Cuma günü açıklanacak.TAP’ın rotası Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, İtalya, İsviçre, Almanya, Fransa ve İngiltere de dahil olmak üzere Güney Doğu Avrupa ve Batı Avrupa’ya doğalgaz tedarikine imkan tanıyor.
TAP'ın hissedarları arasında dünyanın önde gelen enerji şirketleri olan Norveçli Statoil, Alman E.ON Ruhrgas ve İsviçreli Axpo bulunuyor. Bu şirketler dünya çapında kara ve denizlerde 20 bin kilometrenin üstünde boru hattı geliştirdi. TAP, projenin başlangıç ve inşaat aşamalarında mali rehberlik yapması için Société Générale’i seçti. Société Générale, boru hattının inşası için gereken sermayeyi tedarik etme konusunda etkili olacak. TAP’ın önemli bir avantajı da rakibinden 450 kilometre daha kısa olması. Bu projeyi ticari olarak daha uygulanabilir kılıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)