BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 milyar liralık mağduriyet!----

1 milyar liralık mağduriyet!

1 milyar liralık mağduriyet!
05 Aralık 2021 - 12:21 www.finansgundem.com

Bitrota kripto para borsası tarafından dolandırıldığını iddia eden 15 kişinin savcılığa suç duyurusunun ardından avukat Arife Tuğba Çetinkaya, organizasyona ilişkin şemayı çizdi.

Bursa'da ‘Bitrota’ isimli Kripto Para borsasında dolandırıldığını iddia eden 15 kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurların avukatı Arife Tuğba Çetinkaya, son dönemlerde yatırımcıları mağdur eden kripto para borsalarının birbiri ile bağlantılı olduğunu belirterek, vurgunu yapanların ilişkilerini çizdiği şema ile anlattı. Çetinkaya, ‘Bitrota’ kurucusu Kenan A. ile Hasan Ö.’nün piyasayı 13 milyon Dolar dolandırdığını ifade ederek, “Daha önce Mpax kurucusu ile ilgili de suç duyurusunda bulunmuştuk. Yaptığımız araştırmalarda aynı isimlerin piyasaya sürekli farklı isimlerde kripto para sürdüklerini gördük. İnsanların güvenmedikleri borsalara para yatırmamalarını istiyoruz” dedi.

Bursa’da, ‘Bitrota’ isimli kripto para borsasında yüzlerce kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan Kenan A. ve Hasan Ö.’nün, kendilerini dolandırdığını iddia eden 15 kişi suç duyurusunda bulundu. Şüphelilerin avukatı Arife Tuğba Çetinkaya, yaşadıkları hukuki süreci ve şüphelilerin uyguladıkları yöntemleri anlattı. Daha önce ‘Mpax’ isimli bir kripto para ile 13 milyonluk vurgun yapan Erkan A.’nın da aynı borsada yer aldığına dikkat çeken Çetinkaya, şüphelilerin sürekli farklı isimlerle kripto para çıkardıklarına değindi. Çetinkaya, kripto para vurgunu yapanların sosyal medya hesaplarından lüks hayatlarını paylaştıklarını ve müvekkillerinin bu durum karşısında üzüldüklerini kaydetti.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk06 Aralık 2021 08:37

    Banker biter çiftlik açılır o biter kriptocular ortayacikarnasilsa millette para çok.

  • Orex05 Aralık 2021 15:51

    Bunlara yatıracak paranız varsa, sizde fazlası vardır. Yine bir yerlerden çıkarırsınız. Bunlara yatırım adı altında para vermek, fakir fukara'nın işi değil.

  • Berber Bekri 05 Aralık 2021 13:31

    Herkes salak kriptocular ve coinciler uyanık işin ilginci en uyanıkların en kolay kandırıldığını gerçeği...

  • Akillanmaz akılsız akillilar05 Aralık 2021 13:30

    Necesaret var bu kisayoldan zengin olma hayalleri daha birkaç ayonce batmadimi, kaçmadimi yurdisana,dersalinmadimi ? Akillanmaz akılsız akillilar.

  • Bika05 Aralık 2021 13:07

    Valilikten  izin almadan ilaç parası için para yardımı toplanamazken, hukuki düzenlenmesi olmayan Kripto varlıklar için para toplayan da para yatıran da cezalandırılmalı.